50 haber bulundu
Katar'dan 290 adet yaşam konteyneri yükü ile yola çıkan bir gemi daha İskenderun Yazıcı Limanı'na yanaşarak tahliyeye başladı. Deniz yolu ile bölgeye ulaşan yaşam konteyneri sayısı 4 bini geçti, bölgeye deniz yolu sevkiyatı devam ediyor.
İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi AUZEF 2023 sınav takvimi merak ediliyor. Öğrenim hayatını AUZEF üzerinden devam ettiren öğrenciler AUZEF telafi sınavları ne zaman yapılacak? AUZEF sınavları hangi tarihte? gibi soruların yanıtlarını araştırıyorlar. İşte konu hakkında tüm merak edilenler...
Üniversitelerin ne zaman açılacağı, yüz yüze eğitime ne zaman başlanacağı tüm öğrenciler tarafından merak ediliyor. Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası uzaktan eğitim kararı alınan üniversitelerle ilgili dikkat çeken açıklama geldi. Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar, yüz yüze eğitime geçmek için hazırlıkların tamamlandığını belirtti. Peki, Üniversiteler Nisan ayında açılacak mı? İşte YÖK’ten yüz yüze eğitim açıklaması...
Denizcilik eğitiminde öncü sıralarda yer alan Ekol Denizcilik Eğitim Merkezi, erken dönem kapanışı dolayısıyla 31 Mart Perşembe günü organizasyon düzenledi.
Japonya merkezli Mitsui O.S.K. Lines, gemi söküm tersanelerinden kullanılmış gemi ekipmanlarının satışını kolaylaştıracak bir çevrimiçi mağaza açıyor.
13 Mart günü Chesapeake Körfezi'nde karaya oturan deniz taşımacılığı devi Evergreen şirketine ait EVER FORWARD isimli Konteyner gemisini kurtarma girişimleri bir kez daha sonuç vermedi.
Muğla'nın Marmaris ilçesinde yaz ve deniz sezonunun gelmesi sadece otel ve işletmecilerde değil tersaneler ve marinalarda da hummalı çalışmalar yapılmasına sebep oldu. Değerleri milyonlar ile ölçülen süper lüks teknelerin yanı sıra, gezi tekneleri ve motor yatlar da yaza hazırlanıyor. Avrupa'nın en büyük tersanelerinden olan DSV yat firması Bozburun Mahallesinde bulunan tersanede bakımlarını bitirdikleri yatları denize indirirken, çekek alanında bulunan
Türkiye'de yaşanan deniz suyu çekilmelerini değerlendiren Akdeniz Üniversitesi Su ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Gökoğlu, "Bu meteorolojik bir olaydır. Vatandaşlarımız bunu çeşitli olaylara yorumluyorlar. 'Deprem mi olacak? İyiye delalet değil' şeklinde sosyal medyada yorumlar yapılıyor. Sadece bir doğa olayıdır. Korkulacak bir durum yok" diyerek vatandaşları rahatlattı.
İzmir'e yıllar sonra ilk kruvaziyer seferinin 14 Nisan'da yapılacağı belirtilirken, İzmir Büyükşehir Belediyesi, yeniden kruvaziyer turizmine hazırlanan Alsancak Limanında yürüttüğü hazırlıkları sürdürüyor. Kent ekonomisine ciddi katkı sağlaması hedeflenen seferler öncesi limandaki çalışmaları inceleyen Başkan Soyer, belediye bünyesinde Turizm Zabıta Amirliği kurulduğunu açıkladı.
Çanakkale Kabatepe-Gökçeada hattında, perşembe ve cuma günü yapılması planlanan bazı seferler olumsuz hava şartlarından dolayı iptal edildi.
Aydın'ın Didim ilçesinde gerçekleştirilen denetimlerde Gırgır teknelerinde belge ve ürün kontrolü yapıldı.
İzmir'de deniz suyu seviyesinin düşmesinin ardından, deniz ulaşımında yaşanan aksama sona erdi. Deniz suyu seviyesinin düne göre daha yüksek olduğu öğrenildi.
Palmali Grup mülkiyetinde ve Spring Marine işletmesinde bulunan Polad Hashimov isimli tanker, Doğruyol Tersanesi'nde denize indirilerek hizmete alındı.
Elazığ geneli tüm iç sularda 3 ay boyunca sürecek olan su ürünleri av yasağı yarın başlıyor.
Samsun Su Ürünleri Kooperatifler Birliği Başkanı Atıf Malkoç, Rusya-Ukrayna savaşı sonrası Batı Karadeniz'de yaşanan 'serseri mayın' sıkıntısının Samsun'da yaşanmadığını ve çaça avına başladıklarını söyledi.
Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, psikolojik sorunları olduğu öğrenilen bir kişi kendisine ait balıkçı teknesini benzin döküp yaktı.
Ege Denizi'nde rüzgarın yarından itibaren kuvvetlenerek kuvvetli fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.
Alanya'nın Kestel ve Mahmutlar Mahallelerinde deniz suyu çekilince su altında kalan kayalıklar ortaya çıktı.
Zonguldak'ta balıkçılık sezonun bitmesine kısa bir süre kala tezgahlar boş kaldı. Tezgahlarda sadece istavrit yer alırken, kilogram fiyatı 25 ila 35 liradan alıcı buldu.
Dünyanın en önemli denizcilik fuarlarından biri olan Norshipping 2022’de Türkiye milli katılımını organize eden GYHİB, sektörü, fuarda “The Art On Water” dijital tanıtım projesi ile anlatacak.
Uzmar Denizcilik tarafından Kuveyt için inşa edilen KOC Al Zour isimli römorkör, “En İyi Petrol Sızıntısı Müdahale Römorkörü” ödülünü aldı.
Mubariz Mansimov gemi indirme töreninden önce Palmali holding merkezinde açıklamalarda bulundu.
Ukrayna-Rusya savaşında Karadeniz’e döşenen mayınların İstanbul Boğazı’nı tehdit etmesi gemi trafiğini vurdu. Günlük 130 geminin geçiş yaptığı Boğaz'da gemi sayısı 35’e düştü. Deniz Emniyeti Derneği Başkanı Cahit İstikbal, "Mayınların Boğaz'a gelmeden tespit edilip, imhası gerekiyor. Soğuk savaşta denizaltı ve mayından korunmak için denize yüzen demir ağ kurulmuştu, benzeri yapılabilir” dedi.
Yılan adasını kuşatan Rus donanmasına ait gemilerin "teslim ol" çağrısına rest çekerek kabul etmeyen Ukrayna askeri Roman Gribov'a memleketi Çerkasi'de, Çerkasi Valisi İgor Taburets tarafından madalya takılarak ödüllendirildi.
Muğla'nın Ula ilçesi turistik Akyaka Mahallesi'nde deniz suyunda yer yer 50 metreye ulaşan çekilmeler yaşandı. Süper gelgit olarak adlandırılan deniz suyu çekilmesinden ötürü ürküten görüntüler yaşanırken uzmanlar korkulacak bir şey olmadığını, bu durumun mevsimler geçişlerden yaşandığını vurguladı.
Türkiye'nin Karadeniz'de keşfettiği gazı, kuyuların başından üretim ve dağıtım haznesine iletmekte kullanılacak dev 'kuyubaşı vana'larından ilki Türkiye'ye geldi.
Dünya genelinde 600-700, Türkiye kıyılarında ise yaklaşık 10 bireyin bulunduğu, nesli tehlike altında olması nedeniyle koruma altındaki Akdeniz foku 28 Mart'ta Milas Ören Türkevleri sahilinde yaralı olarak bulunmuştu.
İngiltere, Rusya'ya uygulanan yaptırımlar çerçevesinde ilk kez karasularında bulunan Rus iş adamına ait bir süperyata el koydu.
Uluslararası Para Fonu (IMF), konteyner taşımacılığı navlun oranlarını inceleyerek ve günümüzde ulaşılan aşırı yüksek taşıma maliyetlerinin küresel enflasyona etkisini değerlendirdi.
Son Başbakan ve AK Parti Genel Başkan Vekili Binali Yıldırım, İzmir Güzelbahçe'de hayata geçirilen balıkçı barınağını ziyaret ederek balıkçılarla bir araya geldi.
Karadeniz'de yaşanan mayın krizi sonrası balık tezgahları boş kaldı. Balıkçılar, bu durumdan memnun olmadıklarını belirtirken, balık fiyatlarında ise ortalama 20-25 TL artış olduğunu söyledi.
Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Ukrayna'nın Karadeniz'e döşediği mayınlar nedeniyle İstanbul Boğazı da dahil büyük bir tehdit oluştuğunu söyledi.
İklim kriziyle mücadele ve sürdürülebilir bir dünya için çalışan Garanti BBVA’nın, DenizTemiz Derneği/ TURMEPA iş birliğiyle deniz kirliliğini önlemek adına Marmara Denizi’nde atık yüzey temizliği ve bölge illerinde deniz temizliği konusunda farkındalık eğitimleri gerçekleştirmek amacıyla başlattığı “Mavi Nefes Projesi” kapsamında üç ayda yaklaşık 10 ton atık toplandı.
Rusya Savunma Bakanlığı, Türk uzmanlar tarafından 2 mayının tespit edilerek etkisiz hale getirildiğini hatırlatarak, fırtına sonucu çıpalarından kurtulan Ukrayna'ya ait mayınların hala Karadeniz'de sürüklenme riskinin bulunduğunu açıkladı.
Antalya'da üç amatör balıkçının oltayla yakaladığı 100 kilogramlık orkinos, balıkçıları 1 saat sürükledikten sonra 2 saat süren mücadelenin ardından tekneye güçlükle alındı. Oltayla balığı güçlükle çeken ve bir anda karşılarında dev balık gören balıkçıların, "Abi efsane, efsane. Maşallah maşallah" demesi ise dikkatlerden kaçmadı.
Balıkesir'in Ayvalık ilçesi açıklarında Yunanistan unsurlarınca Türk karasularına geri itilen 30 düzensiz göçmen, Sahil Güvenlik botları tarafından kurtarıldı.
TCG Amasra mayın avlama gemisi, Kırklareli'nin Demirköy ilçesine bağlı İğneada beldesine gönderildi.
Mersin'de denize düşen kedi balıkçılar tarafından kurtarıldı.
Yalova'nın Armutlu ilçesi açıklarında deniz mayını olduğundan şüphelenilen cismin şamandıra çıkması herkese rahat nefes aldırdı.
Türk Armatörler Birliği, Rusya'nın Ukrayna limanlarında mahsur kalan 67 gemi için güvenli koridor oluşturcağını duyurması üzerine Ukrayna'nın da uluslararası anlamda bu gayret ve çabaların artırılması konusunda destek vermesini istedi.
İzmir'in Urla ilçesi açıklarında 330 düzensiz göçmen yakalandı. Ekipler tarafından bugün yakalanan düzensiz göçmen sayısı 666'ya yükseldi.
AMPAR 8 isimli ürün tankerinin 27 Mart günü Tayland'ın başkenti Bangkok'ta Chao Praya nehri ağzında demirlerken patladığı ve alevlere teslim olduğu açıklandı.
1 Eylül'de başlayan balık av sezonu, 15 Nisan'da sona erecek. Karadeniz'de sonuna yaklaştıkları av sezonunu değerlendiren balıkçıların umudu sonraki sezonlarda.
Türkiye’nin önde gelen ticari yük ve kruvaziyer limanı QTerminals Antalya’ya 2022 sezonunun ilk kruvaziyer gemisi yanaştı.
Tuzla'da tırlar ile taşınan büyük gemi parçaları nedeniyle E-5 karayolu İçmeler köprüsü üzerindeki yolun 2 gündür trafiğe kapalı olması, sürücülere zor anlar yaşattı. Aşırı büyük gemi parçalarının taşınması nedeniyle kapanan yol havadan görüntülendi.
Yaşar Üniversitesi Meslek Yüksekokulu ile bir firma arasında, eğitim iş birliği anlaşması imzalandı. Anlaşma ile Marina ve Yat İşletmeciliği ile Deniz ve Liman İşletmeciliği programları öğrencileri, teorik ve uygulamalı eğitimlerini firma ile tamamlayacak ve sınavda başarılı olmaları halinde IYT Uluslararası Yelkenli ehliyeti almaya hak kazanacak.
Kefken arasındaki Karadeniz sularında her türlü balıkçılık faaliyetlerinin durdurulmasının ardından balık fiyatlarında artış yaşanması bekleniyor.
Bursa'nın Gemlik ilçesi sahilinde ölü bir yunus karaya vurdu.
Çanakkale Boğazı açıklarında karaya oturan 'Gelibolu' isimli kargo gemisi kurtarıldı.