Yunan Gemisinden Türk Gemisine Yardım Çağrısı

Hint Okyanusu'nda yaralı personeli için yardım çağrısında bulunan Yunan ticari geminin yardım çağrısına, bölgede keşif gözetleme görevi icra eden TCG Giresun fırkateyni yanıt verdi

Konuyla ilgili Türk Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'ndan yapılan açıklama: 


"TCG GİRESUN (F-491) fırkateyni, Aden Körfezi’nde bir Türk Tuğamiral tarafından komuta edilen Birleşik Görev Kuvveti 151 (CTF-151) emrinde Deniz Haydutluğu ile Mücadele Harekâtına iştirak etmektedir.

TCG GİRESUN Hint Okyanusunda keşif gözetleme görevi icrası esnasında, Yunanistan bandıralı AEGEAN ANGEL isimli tankerden 07 Eylül 2017 tarihinde saat 13:46’da bir yaralı gemi personeli için acil yardım çağrısı almıştır.

Yüksek süratle ticari gemiye yaklaşan TCG GİRESUN, kaza sonucu sol el başparmağı kopan ticari geminin personeli Yunanistan vatandaşı Vazoios MARCOS’u almak üzere helikopterini AEGE5AN ANGEL isimli gemiye göndermiştir. Helikopter kurtarma vinci vasıtasıyla yaralı kişiyi AEGEAN ANGEL gemisinden tahliye etmiş ve TCG GİRESUN’a getirmiştir.

Yaralı denizciye ilk müdahale TCG GİRESUN’un askeri doktoru tarafından yapılmıştır. TCG GİRESUN yaralıya ileri tıbbi müdahale yapılması maksadıyla, en yakın liman olan Salalah/UMMAN’a intikale başlamıştır".