Yeni inşa fiyatlarında düşüş görülmedi

Enflasyonist baskılar devam ettikçe, yeni inşaat fiyatlarının yükselmeye devam etmesi muhtemeldir.

Yeni inşa fiyatlarında düşüş görülmedi

Enflasyonist baskılar devam ettikçe, yeni inşaat fiyatlarının yükselmeye devam etmesi muhtemeldir.

Yeni inşa siparişlerinde bir düzeltme olmasına rağmen, Rusya-Ukrayna savaşının hammaddeleri daha pahalı hale getirmesi nedeniyle Çin ve Güney Kore'deki tersaneler fiyatlarını artırdı.

Clarksons'ın son aylık raporu, Temmuz ayında küresel gemi siparişlerinin Temmuz 2021'deki 401 milyon CGT'den %48 düşüşle 210 milyon telafi edilmiş gros tonda (CGT) kaldığını gösterdi.

Güney Kore'deki tersaneler, Temmuz ayında siparişlerin yıllık %36 düşüşle 116 milyon CGT'ye düştüğünü, Çinli rakiplerinin ise siparişlerde yıllık %65 düşüşle 62 milyon CGT'ye düştüğünü gördü.

Konteyner gemileri, tankerler ve LNG taşıyıcıları için siparişler Güney Kore'nin önde gelen gemi yapımcıları arasında eşit olarak bölündü.Güney Kore'deki genel yeni inşa siparişleri düşerken, ülkenin tersaneleri Temmuz ayında hizmete giren 12 LNG taşıyıcısının tümü için siparişleri süpürdü.Hyundai Heavy Industries 10 LNG taşıyıcı kazandı siparişler, diğer ikisi Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering tarafından alındı.

Temmuz ayında Clarkson Yeni İnşaat Fiyat Endeksi, geçen aya göre 1,47 puan artarak 161,57 puana ulaştı ve Aralık 2020'den bu yana 20 aylık artış eğilimini sürdürdü.

174.000 m³ sınıfı LNG taşıyıcısının fiyatları Temmuz 2021'e göre 5 milyon ABD doları artarak 203,6 milyon ABD dolarını kaydederek en fazla yükselen fiyattır. VLCC fiyatları 150 milyon ABD doları artarak 101,9 milyon ABD dolarına ve dökme yük gemisi fiyatları 500.000 ABD doları artarak 645 milyon ABD dolarına yükseldi.

Güney Kore Ticaret, Sanayi ve Enerji Bakanlığı, "Uluslararası Denizcilik Örgütü'nün çevre düzenlemelerine uygun olarak çevre dostu gemilere olan talebin artması ve Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle LNG talebindeki artış nedeniyle Güney Kore tersaneleri gördü. çevre dostu gemiler ve LNG taşıyıcıları için daha fazla sipariş. Bunun bu yılın ikinci yarısında devam etmesi bekleniyor."

Yeni inşa gemi inşa