Yavuz Ulugün projelerini anlattı

Deniz Ticaret Odası Kocaeli Şubesi'nin 2 Nisan'da yapılacak ilk meclis seçiminde kurucu başkan Vedat Doğusel ve Yavuz Ulugün başkanlık için yarışacak.

2 Nisan 2018 Günü Kocaeli Fuar içinde Leyla Atakan Kültür Merkezinde saat 09.00-17.00 arasında gerçekleştirilecek olan IMEAK Deniz Ticaret Odası Kocaeli Şubesi Meclis seçimleri için Kocaeli Denizciler Grubu’nun adayı F. Yavuz Ulugün olarak açıklandı. Bu seçim sürecinde süreçte üyeler ile hedef ve projeleri paylaşmak, tanışmak, fikir alışverişinde bulunmak ve katkılarını almak üzere bugün İzmit Yelken Klübü’nde kahvaltılı bir basın toplantısı düzenledi.

20 meclis üyesinin içinde bulunduğu 5 asil, 5 yönetim kurulu üyesinin seçileceği seçimlerde 204 üyenin oy kullanma hakkı var. Seçimlerde mevcut Başkan Vedat Doğrusel ve F. Yavuz Ulugün karşı karşıya gelecek.

CANI VE MALI KORUYACAKSINIZ
Kocaeli Denizciler Grubu’nun adayı F. Yavuz Ulugün denizciliğin zor olduğunu belirterek “Şartlar gerektirdiğinde kimi malı denize atabilir, bazen gemiyi satabilir, bazen deniz ödüncü verebilir, bazen seferi uzatabilir, değiştirebilir, bazen gemiyi karaya oturtabilir veya tersaneye çekebilir, bazen donatım iştirakini saf dışı edebilir, bazen tüccara bu malı taşımam diyebilirsiniz. Ancak Kaptan aynı zamanda iyi bir yöneticidir. Çalışanını kollar ama işverenini de korur. Taşıdığınız yükü emniyetle ve en kısa sürede yerine ulaştıracaksınız. Ticari belge ve terimlere hakim olacaksınız. Konserve içinde balık misali bir gemi içinde yaşamak zorunda personelinizi sadece mesleki değil ruhsal açıdan da iyi idare edeceksiniz. Geminize iyi bakacaksınız. Acil durumlarda nasıl müdahale edeceğinizi iyi bileceksiniz. Canı ve malı kollayacaksınız.

BUNU HEP BİRLİKTE BAŞARACAĞIZ
Nihayetinde tüm denizciler aynı ama çok özel bir kovanın içinde yüzen balıklar gibidir. Gayeleri ve tasaları mutlaka bir noktada kesişmektedir. Bu anlayış içinde çözümlerinde de birlikte olabilmelidirler. Eminim ki gailesi yalnızca Kocaeli ve denizcilik olan biz bağımsız Kocaelili denizciler olarak bunu hep birlikte başaracağız. Odamızı doğru temeller üzerinde sağlıklı bir biçimde yapılandıracağız. Katkılarınız için şimdiden teşekkürler.

KOCAELİ ŞUBESİNİN OLUŞUMU
Bildiğiniz üzere Deniz Ticaret Odası Kocaeli Şubesi kurulması üzerine ben Kaptan F. Yavuz Ulugün (Melodi Gemi Acenteliği Ltd ortağı ve Genel Müdürü) ve arkadaşlarım, Kocaelilik ruhu ve denizci olmanın onuru içinde ‘Kocaeli Denizciler Grubu’ adı altında bir araya gelerek yönetime aday olduk. Kocaeli’de yeni kurulan odamızın kentimizden izler taşıması ve denizciler tarafından temsil edilmesi en büyük arzumuzdur. Bu anlayış içinde bizlerle birlikte olursanız çok mutlu oluruz” dedi.