Yat limanında yangın can aldı

Marmaris Yat Limanı'nda demirli bir yatta dün sabaha karşı çıkan yangın, yanındaki iki yata daha sıçradı. Alevler 4 saat süren çalışmayla söndürülürken, yangının çıktığı yatta uyuyan Ekrem Gökçe yaşamını yitirdi

Muğla’nın Marmaris ilçesindeki milyon dolarlık lüks yatların demirli bulunduğu Yat Limanı’nda ‘Ortana’ adlı motor yatta dün sabah karşı saat 04.00 sıralarında belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Alevler kısa sürede büyüyerek ‘White Lady’ adlı motor yat ve ‘Surf Time’ adlı yelkenliye sıçradı. Alevleri fark eden diğer yattakiler, durumu itfaiye ve polis ekiplerine bildirdi. Yat Limanı’na gelen 4 itfaiye aracı 15 itfaiye eriyle alevlere karadan müdahale etti. Yelkenli teknedeki Türker Demir, yaralı olarak kurtarıldı. Sahil Güvenlik Marmaris Grup Komutanlığı’na bağlı ekipler de durumun bildirilmesi üzerine yat limanına geldi. Yanmaya devam eden diğer iki yata ise karadan ve denizden müdahale edildi.

İngiliz çift gözaltında

Sahil Güvenlik Marmaris Grup Komutanlığı denizden, itfaiye ekipleri karadan 4 saat süren müdahale sonucu alevleri söndürdü. Saat 08.00 sıralarında söndürülen yangın sonrası Sahil Güvenlik Marmaris Grup Komutanlığı’na bağlı dalgıçlar ‘Ortana’ adlı lüks motor yatta yanarak can veren Ekrem Gökçe’nin (63) cesedine ulaştı. 

Yapılan soğutma çalışması sonrası Sahil Güvenlik ekipleri, 2 dönüm alanı kaplayan akaryakıtın yayılmasını kontrol altına almak için önce köpük sıktı, ardından plastik bariyerlerle çevirdi.

Çevredeki güvenlik kameralarını incelemeye alan Marmaris Asayiş Büro Amirliği ekipleri, yangının başlamasından 2 dakika önce 34 yaşındaki İngiliz vatandaşı Billy Clark’ın motor yattan elinde televizyon ile çıkarak Kordon Caddesi’ne gittiğini ve burada sevgilisi olduğu öğrenilen 24 yaşındaki Rosie Patrica Glover ile buluştuğunu belirledi. Clark ve Glover Turunç Mahallesi yakınlarında jandarma tarafından durdurulan otomobilde gözaltına alındı. Emniyete götürülen çift, ifadelerinin ardından adliyeye sevk edildi. 

 

‘Marmaris, faciadan kıl payı kurtuldu’

Marmaris Çevrecileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Kutengin, olayla ilgili şunları söyledi: “Yaklaşık 2 dönüm gibi alana yayılan akaryakıtın acil olarak temizlenmesi gerekmektedir. Şimdiden kötü kokular yayılmaya başladı. Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin sorumluluk alanında bulunan Yat Limanı’nda demirli milyon dolarlık yatların güvenliğini kim sağlıyor? Yaşanacak bir faciada ne gibi önlemler alınacaktır? Bu gibi birçok sorumuzu aylar önce sormamıza rağmen bir cevap alamamıştık. Marmaris, büyük bir faciadan kıl payı kurtuldu"