Yapay zeka denizcilik sektöründe verimliliği artıracak: Akıllı Rotalama Yazılımı!

Deniz taşımacılığı operasyonlarının verimliliğini artırmak için gelişen teknolojilerden yararlanma çabalarına her geçen gün yenisi ekleniyor. Japonya merkezli Mitsui O.S.K. Lines, daha yüksek operasyonel verimlilik elde etmek için çalışmalarını yapay zeka ile genişlettiğini duyurdu. Bu adımın ayrıca gemilerinden daha düşük emisyon salınmasına da katkı sağlayacağı belirtildi.

Deniz taşımacılığı operasyonlarının verimliliğini artırmak için gelişen teknolojilerden yararlanma çabalarına her geçen gün yenisi ekleniyor. Japonya merkezli Mitsui O.S.K. Lines, daha yüksek operasyonel verimlilik elde etmek için çalışmalarını yapay zeka ile genişlettiğini duyurdu. Bu adımın ayrıca gemilerinden daha düşük emisyon salınmasına da katkı sağlayacağı belirtildi.

MOL'un, denizcilik endüstrisindeki verimliliği artırmak için Silikon Vadisi tabanlı bir yapay zeka teknolojisi girişimi olan Bearing isimli şirket ile 2019'dan beri ortak olduğu biliniyor. Şirketler, MOL'un denizcilik uzmanlığı ile Bearing'in yapay zeka teknolojisi altyapısını birleştiren bir ürün yelpazesi geliştirdiklerini açıkladılar.

MOL, Bearing şirketinin küresel anlamda toplanan verilerden yola çıkarak teknoloji ürettiğine işaret ediyor. Gemi hızı, trim, ana motor operasyonu, hava durumu ve deniz durumu gibi gemiler için seyir verileri içeren bu yapay zeka destekli modellerin, geminin tasarım parametreleri olmadan dahi yakıt tüketimi gibi ölçümleri kati doğrulukla tahmin etmesine olanak tanıdığının altı çiziliyor.

Akıllı Rotalama Yazılımı!

İki şirket, yapay zeka destekli destekli bir ''Akıllı Rotalama Yazılımı'' geliştirdiğini duyurdu. Bu yapay zeka yazılımın, belirli bir seyir için birden fazla potansiyel rotayı otomatik olarak analiz edecek ve ana motorun optimum kullanıldığı, verimli bir rotalama önermesi bekleniyor.

MOL, Bearing şirketinin geliştirdiği teknolojilerinin yanı sıra, optimum operasyonel verimliliği sağlamak için filosunun durumunu sürekli olarak izlediğini belirtti. Mevcut seyir yönlendirme sistemlerine yapay zeka teknolojisinin eklenmesi yoluyla MOL, şu anda faaliyette olan yaklaşık 800 gemilik filosunun operasyonlarını daha da geliştirebileceğini umuyor.

MOL, yapay zekanın devrim niteliğindeki potansiyelini anladığını ve operasyonel verimliliğini daha da artırmak için Bearing'in yapay zeka uzmanlığından yararlanmayı dört gözle beklediğini açıklıyor.

 


KAYNAK: DENİZHABER.COM ÖZEL HABER