Yanmar, Norveç'te ödül alan hibrit balıkçı gemisine güç veriyor!

Yanmar, Norveç'te Yılın Gemisi Ödülü'nü kazanan Ro Vision isimli canlı balık taşıyıcı gemiye yenilikçi hibrit enerji çözümleri sağlamak üzere motorlar teslim etti.

Yanmar, Norveç'te Yılın Gemisi Ödülü'nü kazanan Ro Vision isimli canlı balık taşıyıcı gemiye yenilikçi hibrit enerji çözümleri sağlamak üzere motorlar teslim etti.

Norveç tersanesi Larsnes Mek Verksted AS tarafından inşa edilen The Ro Vision, Yanmar’ın Siemens 600kW'lık bir batarya takımı ile entegre edilmiş üç adet 6EY22ALW dizel jeneratöründen elde edilen enerji yerleşik sistemler ve elektrikli tahrik sistemine için güç sağlıyor. Çığır açan gemi, olağanüstü teknolojisi ve tasarımı nedeniyle 2020'de Norveç'te Yılın Gemisi Ödülü'ne layık görüldü.

Norveç'te, su ürünleri yetiştiriciliği ve balıkçılık endüstrisinin gözlerini geleceğe dikmesiyle birlikte, canlı balıkların durumu, mürettebatın refahı ve çevre için artan endişeler ile yeni nesil gemiler inşa ediliyor. Bu ilk hibrit tahrikli canlı balık taşıyıcı geminin, artırılmış güvenlik ve daha düşük emisyonlara odaklanılarak geliştirildiği belirtilmekte. Azot oksit (NOx) emisyonlarını azaltmak için seçici katalitik indirgeme (SCR) sistemi ile donatılmış olan Yanmar motorlarının, her zamankinden daha temiz, güvenli ve güvenilir güç sağlacağının altı çiziliyor.

Gemi inşa şirketi Larsnes Mek Verksted'in CEO'su Jarle Gunnarstein; “YANMAR motorlarının kurulumunun kolay olması yanısıra bakım için kolayca erişilebilmekte. Dahası, ekonomik ve uzun ömürlü olan bu motorlar düşük emisyon salmaktadır. Tüm bunlar, gemi sahipleri ve tasarımcılar için belirleyici bir faktörlerdir.” ifadelerini kullandı.

Yanmar'dan yapılan açıklamada; ''Norveç'te balıkçılık yeni zorlukları kucaklarken, Yanmar yarının gemileri için çözümlerle endüstriyi desteklemeye devam edecek.'' ifadeleri kullanıldı.

Geminin özellikleri ise şu şekilde;

İsim: MS "Ro Vision"
Tasarım: Skipskompetanse AS
Tersane: Larsnes Mek. Verksted AS.
Gemi Tipi: Canlı Balık Taşıyıcı
Uzunluk: 84.2 m
Genişlik: 15,5 m
Hibrit / pil takımı: Siemens
Dizel jeneratörler: 3x Yanmar 6EY22-ALW


KAYNAK: KAPTAN HABER AJANSI