Tuzla'da 14 ton kaçak midye yakalandı!

İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü çalışma programı kapsamında; Tuzla İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Su Ürünleri Kontrol ekipleri ve Tuzla İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş polisleri tarafından, Marmara Denizi'nde yasak alanda avcılığı yapılan Kara Kıllı Midyeler tespit edildi.

İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü çalışma programı kapsamında; Tuzla İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Su Ürünleri Kontrol ekipleri ve Tuzla İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş polisleri tarafından, Şifa Mahallesi Tır Parkı alanında 5 kapalı nakliye aracında nakledilmeye hazır halde Marmara Denizi'nde yasak alanda avcılığı yapılan Kara Kıllı Midyeler tespit edildi.

Yapılan denetim sonucu 5 araç içinde tüketilmek için nakledilir halde olan 700 torba içinde yaklaşık 14 ton Kara Kıllı Midyelere el konuldu ve 1380 sayılı Su Ürünleri Kanunu'nun ilgili maddelerince 5 kişiye toplam 37.145 idari para cezası uygulandı.

Canlı olduğu tespit edilen Kara Kıllı Midyeler Tuzla Belediye Başkanlığına ait ekiplerin yardımıyla doğal yaşam alanı denize iade edildi.

KAYNAK: DENİZHABER.COM