Türkiye'nin en büyük gemisi seferde

İnşaatı beş ayda tamamlanan Yasa Dream 3 Ekim günü TSU Gemi İnşa Tersanesinde yapılan devir teslim töreninden sonra ilk seferi için Avusturalya'ya hareket etti .

Türkiye'nin en büyük gemisi yasa dream ilk seferine başladı

Ya-Sa Denizcilik adına Japonya ' da inşa edilen 207 , 000 dwt' luk Yasa Dream Türkiye ' nin en yüksek tonajlı ticaret gemisi.

İnşaatı beş ayda tamamlanan Yasa Dream 3 Ekim günü TSU Gemi İnşa Tersanesinde yapılan devir teslim töreninden sonra ilk seferi için Avusturalya ' ya hareket etti .

M / V YASA DREAM ' İN TEKNİK ÖZELLİKLERİ

Tam boyu 299 , 70 metre Genişliği 50 metre Derinliği 25 metre Su çekimi 18 . 20 metre Servis süarati tüketimi 14 . 70 knot ' da 59 . 7 rnt yakıt 81 rpm ' deAna Makinesi : B & W 6S70MCC Yardımcı makineleri Hitachi MAN 22 , 265 bhp Daihatsu Diesel MFG C0 , 5DKD 3x600 kW Yakıt tank kapasitesi 5 180 metreküpAmbar yük kapasitesi  218 , 300 metreküp

Yalçın Sabancı Başkanlığındaki Yasa Holding Grubu denizcilik şirketlerinden Ya / Sa Denizcilik adına Japonya , Güney Kore ve Çin ' de inşa edilmekte olan 15 ' e yakın gemiden en yüksek tonajlı olan Yasa Dream 218 , 300 metreküp ambar yük kapasitesine sahip bulunuyor.

Tam boyu 299 , 70 metre , genişliği 50 metre , derinliği 25 metre ve su çekimi 18 . 20 metre olan Yasa Dream 81 rpm ' de Hitachi MAN B & W 6S70MCC 22 , 265 bhp güç üreten ana makineye sahip .

Daihatsu Diesel MFG CO , 5DKD 3x600 kW güç üreten yardımcı makineleri yanında yakıt tank kapasitesi 5 , 180 metreküp . 24 Nisan 2008 günü Universal Gemi İnşa Tersanesi ' nde geleneksel ilk kaynağı yapan Yasa Genel Müdürü Mehmet Kayhan ' la birlikte Operasyon Müdürü Kaptan Ahmet Çekiç , Yeni İnşaat Proje Müdürü ve Başmühendis Seçkin Padır , Proje Sorumlusu ve Yeni İnşaat Müdrü Şafak Alus hazır bulunmuşlardı .

Gemi Süvarisi Kaptan Melih Engin , Uzakyol Başmühendisi Kazım Cihat Önen . Yalçın Sabancı Yasa Holding misafiri olarak Türkiye'den 96 davetli katıldığı tarihi törenden sonra tamamı Türk gemiadamlarından oluşan Yasa Dream ilk seferi için yük almak üzere Avusturalya' ya hareket etti .

Suezmax 5 ham petrol tankeri siparişi Bu yıl teslim aldığı Yasa Dream ile Ya-Sa filosundaki gemi sayısı 18'e , toplam kapasitesi ise 2 milyon dwt ' na yaklaşan Yasa Holding Başkanı Yalçın Sabancı hedef olarak Yunan denizciliğinin çok önemli bir örnek olduğunu belirtti .

Kuru dökmeyük gemilerinden oluşan filosunu yıllardır planladığı üzere hampetrol tankerleriyle de daha kapsamlı bir seviyeye çıkartmakta olduklarını söyleyen Yalçın Sabancı , Ya / Sa Denizcilik Tankercilik ve Taşımacılık AŞ filosu için 115 , 867 dwt ' luk Yasa Golden Bosphorus , 116 , 094 dwt ' luk Yasa Golden Horn , 110 , 769 dwt ' luk Yasa Golden Marmara ve 110 , 000 dwt ' luk Yasa Golden Dardanelles gibi aframax ham petrol tankerlerinden sonra kasım ayında Güney Kore ' deki SPP Gemi İnşa Tersanesi ' nden 2 adet IMO3 Tip 50 , 000 dwtluk ürün tankeri , mayıs ve ekim 2009 ' da yine ayni seriden üçüncü ve dördüncü ürün tankerlerini teslim alacaklarını belirterek şöyle devam etti ; " Güney Kore ' nin Samsung Gemi İnşa Tersanesi ' nde 158 , 000 dwt ' luk 5 adet hampetrol tankeri inşaatımız bulunmakta .

Bu gemileri kasım 2009 ve şubat , haziran , temmuz , ekim 2010 tarihlerinde teslim alacağız . " 115 , 867 dwt ' luk ham petrol tankeri Yasa Golden Bosphorus ' u bu yıl 24 Haziran günü Samsung Heavy Industries tersanesinden teslim aldıklarını hatırlatan Yalçın Sabancı şöyle devam etti ; " Yasa Golden Bosphorus bizim ilk aframax tip hampetrol tankerimiz olmuştu . Gemiyi Overseas Shipholding Group ' a kiraladık . İkinci aframax tankeri de ayni şirkete kiralayan Yasa Tankercilik ve Taşımacılık AŞ adına Mitsui Gemi İnşa Tersanesi ' ne verilen siparişe göre iki aframax ham petrol tankeri yine bu sene Ocak ve Haziran aylarında teslim alınmış bulunuyor . Samsung Tersanesi ' ne 3 adet + iki opsiyonlu ve 2010 teslim tarihli olmak üzere beş adet 158 , 000 dwt ' luk suezmax hampetrol tankeri siparişi vermiş olan Ya / Sa Denizcilik adına SPP Tersanesi ' nde de dört adet 50 , 000 dwt ' luk ürün tankeri inşaatımız devam ediyor .

Törene Denizcilik Müsteşarı Hasan Naiboğlu da Katıldı

"Yasa Dream'in isim annesi Yasa Dream ' in sponsorluğunu üstlenen Neslihan Sabancı ve isim anneliğini üstlenen Aslıhan Sabancı'nın yeraldığı törende Tokyo büyükelçisi Sermet Atacanlı , Denizcilik Müsteşarı Hasan Nabioğlu , Denizcilik Müsteşarı Yardımcıları M . Zeki Çitci ve Mehmet Solgun , Gemiinşa ve Denizcilik Müsteşarlığı Tersaneler Genel Müdürü Yaşar Turan Aytaş , Universal Corp . Başkanı Shinjiro Mishima , Genel Müdür Hiromi Kuramoto , Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yukinao Shimada , Müdür Takahiro Ogura , Shinya Narama , Jan Murata ve Mitsubishi Corporation Genel müdürü Takashi Miyazaki , yardımcısı Motoki Sihii , Hirotoshi Oham , Keiichi Tetsuya ve Ryo Nakazawa ile Yasa Holding davetlileri katıldılar .

Yalçın Sabancı , çok uzun bir yolculuktan sonra böylesine tarihi bir denizcilik olayına tanık olmak lutfunda bulunan tüm katılımcılara ve davetlilerle birlikte Sabancı ailesinden akrabalarına ve dostlarına teşekkür etti .

Yalçın Sabancı 24 Nisan 2008 günü Universal Gemi İnşa Tersanesi ' nde gerçekleştirilen geleneksel törende yeralan YaSa temsilcilerinin ardından geçen beş aylık sürede çok özel bir proje olan Yasa Dream gibi 207 , 000 dwtluk bir kuru dökmeyük gemisinin hayat bulmasının son derece mutluluk veren bir olay olduğunu belirtti .

YaSa onuncu yılını kutlayacak Gelecek sene haziranda kuruluşunun onuncu yılını kutlayacak olan YaSa Denizcilik San . ve Tic . AŞ dökmeyük gemisi yeni inşa siparişlerine , Tsuneishi ' nin Japonya ve Cebu tersanelerine vererek başlamıştı .

Tess52 tipi ilk dökmeyük gemisi olan Yasa Aysen 2000 yılı ekim ayında teslim alındıktan sonra geçen yıllar içersinde Ya / Sa dökmeyük filosu 15 gemilik bir güce ulaşmış bulunuyor .

BEŞ AYDA İNŞA EDİLDİ

Ya / Sa Holding Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Sabancı beş ayda inşa edilen 207 , 000 dvvt ' luk Yasa Dream ' in / Türkiye ' nin en yüksek tonajlı ticaret gemisi unvanını taşıdığını belirterek denizcilikte güçlü olmak yolunda atılımlara devam ettiklerini söyledi . 

Referans