Türk Sahil Güvenlik İçin Arama ve Kurtarma Tekneleri Sipariş Edildi

Rolls-Royce, Damen Tersanesi tarafından inşa edilecek ve Türk Sahil Güvenlik tarafından kullanılacak olan altı yeni arama ve kurtarma gemisine MTU dizel motorları tedarik edecek.

Rolls-Royce Türkiye'de SAR Gemiler İçin MTU Motorları Tedarik Ediyor

Rolls-Royce, Damen Tersanesi tarafından inşa edilecek ve Türk Sahil Güvenlik tarafından kullanılacak olan  altı yeni arama ve kurtarma gemisine  MTU dizel motorları tedarik edecek. Damen Tersanesi, Ankara'da bulunan Uluslararası Göç Örgütü (IOM) ile her biri iki 8 silindir MTU Serisi  2000 motor ile donatılacak yeni gemilerin inşası için bir kontrat  imzaladı. 

Tekneler Türkiye kıyılarında kriz bölgelerindeki göçmenleri ve mültecileri kurtarmak için devam eden operasyonlara destek olacak.  Tekneler kendi kendine doğrulma  (self-righting) özelliğine sahip, alabora oduklarında bile MTU motorları, teknenin uzunlamasına eksen üzerinde dikey bir şekilde tam 360 derece dönmesi gibi ekstrem bir durum bile dahil olmak üzere çalışmaya devam edecek. MTU markası  Rolls-Royce Güç Sistemleri'nin bir kuruluşu.

Altı yeni gemi ilki  Mayıs 2017, diğerleri bu sene sonuna kadar teslim edilmek üzere  Damen Tersanesi Antalya tarafından inşa edilecek. Tekneler can flikası olarak tasarlandı ve donatılacak. Alüminyum gövde Damen Axe-bow (dalga delici pruva) teknolojisine dayanıyor. MTU 8V 2000 M84L motorları arama ve kurtarma operasyonları için 33 knot maksimum hızı sağlıyor.

Knut Müller, MTU Deniz ve Hükümet İş Bölümü Başkanı şunları söyledi: "Biz motorlarımızı, alabora olmak gibi istisnai durumlar da dahil olmak üzere çok zor operasyonlar için tasarladık. Onlar bir film lubricant  ile motorun parçalarını örtmeye yetecek kadar yağ olmasını sağlayan bir kit ile donatılmıştır."

Avrupa Birliği proje için mali destek sağlamaktadır. (Fulya T.İ.-Kaptan Haber Ajansı-özel)