Trabzonlu iş adamı Çebi, Çömlekçi Limanıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu

Trabzonlu iş adamı Ahmet Nur Çebi, Çömlekçi Limanıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. TAKA Gazetesi'nde yer alan haber şöyle:

Çömlekçi’de bulunan limanın artık şehre yakışmadığını belirten Çebi, limanın faaliyetlerinin başka bir ilçeye taşınması gerektiğini ve Çömlekçi limanının sadece turizm limanı olarak faaliyet göstermesi gerektiğini söyledi.

Çebi’nin açıklamaları şu şekilde: “Ben Trabzon Çömlekçi Mahallesi doğumluyum. Orada denize girdim. Çocukluğumun en güzel günlerini orada geçirdim. Daha sonra 5-6 yaşlarımda İstanbul’a geldim. Yazları Trabzon’a geldim gittim. Bende Trabzon’un hep ayrı bir yeri ve sevgisi vardır…

"Kirlilikten Kurtulması Gerekiyor"

Trabzon Çömlekçi’de bir liman var. Her yer pis toz duman içersinde. Orada evimiz, gittiğimde evde oturduğum da aynı sıkıntıları yaşıyoruz. Artık Çömlekçi Mahallesi Trabzon Limanından kaynaklanan kirlilikten kurtarılması lazım. Net olarak söylüyorum limanın bulunduğu gölgeden taşınması lazım. Taşınırsa faydaları var. Şehir içi trafiği rahatlar. Şehir kirlilikten kurtulur. Trabzon artık gelişmiş bir şehirdir o gelişmişliğin gereğini yapacaksınız.

"Limanda da Kentsel Dönüşüm Yapılmalı"

Evet Trabzon limanı tarihtir. Çömlekçi Mahallesi’nde nasıl bir kentsel dönüşüm yapılıyorsa limanda da yapılmalıdır. Trabzon limanı orada durur ama faaliyet amacı değiştirilebilir. Orayı turizm açısından kruvazör gemisi için bir liman yapabilirsiniz. İçersinde AVM’ler, kafeteryalar yaparsınız restoranlar olur. Yolcular iner alışveriş yapar yemeğini yer. O liman tertemiz şekilde kullanılabilir.

"Sürmene Uygundur"

Yük limanını da Akçaabat’a getirin, Sürmene’ye getirin. Hatta liman bölgesi için en basit yer tersane yeridir. Orası muhteşemdir. O konuda bizim söylemimiz de oldu. Orada tersanemiz var. Bizden faaliyet yapmamızı istiyorsunuz. Tersanecilik şu anda çok zor durumda belki ilerde düzelir o düzelecek zamana kadar biz burada faaliyet gösterip dediğiniz insanların en azından bir kısmını çalıştıralım. Böylelikle Trabzon limanını kirlilikten kurtaracaksınız, hem de orayı turizme kazandıracaksınız. Daha saygın olacak.

 "Kapatılsın Demiyorum"

Limanın işletmecisi sayın Albayrak’lar dostumdur. Ben o limanın kapatılmasını söylemiyorum. Onlara ticari açıdan zarar verecek bir teklif değildir bu. O limanın çalışma faaliyet şeklinin daha temiz ve beklide  daha karlı hale çevrilmesini diyorum.”