Tehlike sinyali yayınladıktan sonra kasırgada kayboldu!

Kanada'nın Nova Scotia bölgesindeki Halifax'taki bir marinadan çalınan Secret Plans isimli yelkenli tekne EPIRB tehlike sinyali gönderdikten sonra Larry kasırgasında kayboldu.

Kanada'nın Nova Scotia bölgesindeki Halifax'taki bir marinadan çalınan Secret Plans isimli yelkenli tekne EPIRB (Emergency Position Indicating Radio Beacon) tehlike sinyali gönderdikten sonra Larry Kasırgası'nda kayboldu.

Sahibinin Halifax'taki Armdale Yat Kulübü'nde güvenli bir şekilde demirlediğini düşünüğü tekne Larry Kasırgası'nın tam ortasında karadan 320 deniz mili uzaklıkta bir konumda EPIRB tehlike sinyali yayınladıktan sonra kayboldu.

Secret Plans'ın gerçek sahibi olan Graham Collins'in ise bu sırada karada olması şaşkınlık yarattı. ABD Sahil Güvenlik'ten geminin EPIRB tehlike sinyali yayınladığına dair haber aldığında Collins bir hata olduğunu belirtti. Ancak marinayı kontrol eden yat sahipleri teknenin kayıp olduğunu fark etti.

Diğer yandan yatın uyuşturucu kaçakçılığı zanlısı 32 yaşındaki Antiguan uyruklu bir kişinin Kanada Polisi'nin gözetiminden kaçmasından kısa bir süre sonra kaybolduğu belirtiliyor. Zanlı Karin Marley Simons'un bir yat ustası olduğu ve Ağustos ayında Nova Scotia açıklarında kendi yelkenli yatında 556 kilo kokain ele geçirilmesi nedeniyle gözaltına alındığı biliniyor.

Simons'un Royal Yachting Association yat ustası sertifikasına sahip olduğu, yat sektöründe yıllarca çalıştığı ve çalınan yatın Simons'un kaçtığı hastaneden altı mil ötede olduğu belirtiliyor. 

Diğer yandan yat EPIRB alarmı verdiği sırada rüzgarın hızı 75 knot olarak ölçülüyordu. ABD Sahil Güvenlik Cumartesi günü bölgede havadan arama yaptı, ancak hava ekipleri kayıp yatı veya mürettebatını bulamadı

Collins ise “En iyisi hiçbir şey ummamak. Tekneyi tabii ki geri almayı çok isterdim. Tutuklanması kurtulamamasından iyidir.'' dedi.