Suudi Arabistan'dan Kızıldeniz'de arızalanan İran tankerine yardım

Suudi Arabistan Sahil Güvenlik ekibi, Kızıldeniz'in Cidde açıklarında arızalanan bir petrol tankerine İran'dan gelen talep üzerine yardım etti.Suudi Arabistan resmi ajansından (SPA)...

Suudi Arabistan Sahil Güvenlik ekibi, Kızıldeniz'in Cidde açıklarında arızalanan bir petrol tankerine İran'dan gelen talep üzerine yardım etti.
Suudi Arabistan resmi ajansından (SPA) yapılan açıklamaya göre, Suudi Sahil Güvenliği İran'dan gelen yardım çağrısı üzerine Kızıldeniz'in Cidde kıyılarında arızalanan bir İran petrol tankerine yardım etti. SPA'nın açıklamasında, 26 mürettebatı olan 'Happiness 1' adlı petrol tankerinin Cidde Limanı'nın 73 kilometre güneybatısında bulunduğu, tankerin kaptanının motor arızası ve kontrol kaybı nedeniyle yardım istediği belirtildi. İran delegasyonundaki maslahatgüzarın Suudi Arabistan'ın New York'taki Birleşmiş Milletler (BM) daimi heyeti aracılığıyla krallıktan yardım talep ettiğini duyuran Suudi Sahil Güvenliği, "Mürettebatın güvenliği ve çevreye zarar gelmemesi ve yardım sağlanması için gerekli tüm önlemler alındı" açıklamasında bulundu.
İran Petrol Bakanlığının haber ajansı SHANA'dan yapılan açıklamaya göre, Ulusal İran Tanker Şirketi (NITC), tankerin motor arızası yaşadığını ancak içeriğinin Kızıldeniz'e sızmadığı bildirdi. SHANA'dan yapılan açıklamada, "24 İranlı, 2 Bangladeşli toplam 26 mürettabatı bulunan tanker su sızıntısı nedeniyle motorunda arıza yaşandığında Kızıldeniz'de Süveyş Kanalı'na doğru ilerliyordu" denildi. SHANA, tankerin artık güvende olduğunu, yaralanan olmadığını ve geminin Kızıldeniz'e herhangi bir çevresel zararının olmadığını kaydetti.
İHA