Şüpheli ölüm komutanı yedi

ALMAN Ordusu'nda eğitim amaçlı Gorch Fock yelkenli gemide yaşamını kaybeden genç teğmen adayının annesi, Alman Ordusu'na karşı dava açarken gemi komutanı görecden alındı.

Şüpheli ölüm komutanı yedi 
 
ALMAN Ordusu'nda deniz kuvvetlerinin eğitim amaçlı Gorch Fock yelkenli gemide yaşamını kaybeden genç teğmen adayının annesi, Alman Ordusu'na karşı dava açarken Alman Savunma Bakanı, gemi komutanını görevden aldı.

25 yaşındaki kadın teğmen adayı, geçen yıl 7 Kasım'da eğitim amaçlı olarak geminin direğine tırmanırken, 27 metre yükseklikten güverteye düşmüştü. Ağır yaralı olarak tedaviye alınan teğmen aday, 12 saat sonra yaşamını yitirmişti. Focus dergisi ise genç teğmenin annesinin Alman Ordusu'na yönelik dava açtığını duyururken, ağır eleştirilerde bulunduğunu yazdı.

Focus'a açıklamada bulunan genç teğmen adayının annesi, kızının ölümüyle ilgili olarak bazı şeylerin üstünün örtülmeye çalışıldığını iddia ederken, “Kızımın başına ne geldiğini kimse açıklamıyor” dedi.

BASKI YAPILMIŞ

Federal Meclis'in Alman Ordusu Sorumlusu FDP'li Hellmut Königshaus, Savunma Bakanı Kral-Theodor Zu Guttenberg'i şikayetler konusunda bilgilendirmişti ve söz konusu yelkenlide eğitim gören bazı askerlerin, genç teğmen adayına gemi direğine tırmanması için baskı yaptıkları yönünde bilgileri de aktarmıştı.

Bu arada Savunma Bakanı zu Guttenberg, olayın meydana geldiği geminin komutanını görevden aldı. Bild am Sonntag Gazetesi'ne göre, hakkında olayların üstünü örtmeye çalıştığı yönünde iddiaları bulunan gemi komutanı Norbert Schatz, bakanın talimatıyla gemideki görevinden alındı.

Bakan zu Guttenberg ayrıca, Arjantin açıklarında seyirde olan “Gorch Fock”un derhal limana çekilmesi talimatını da verdi.

Şu anda Ushuaia tersanesinde bulunan ve 4 Şubat'ta Kiel'deki tersaneye çekilecek olan geminin ise uzun bir süre denize açılmayacağı belirtildi.