STS Vinçleri İlk Kez Kutuplarda Gemiyle Taşındı

HHL Valparaiso, Kuzey Denizi Güzergahı'ndan geçtikten sonra Rusya'nın Vostochny limanına vardı.

'HHL Valparaiso' STS Vinçlerini Kuzey Denizi Rotası Üzerinden Teslim Etti

HHL Valparaiso, Kuzey Denizi Güzergahı'ndan geçtikten sonra Rusya'nın Vostochny limanına vardı.
Eriyen kutup buzulları, Hansa Heavy Lift gemisi HHL Valparaiso'nun Kuzey Denizi Güzergahı yoluyla iki STS vincini (ship to shore) başarıyla nakletmesine izin verdi.

Her biri 820 metrik ton ağırlığında ve yaklaşık 61 metre boyunda olan iki vinç, geçen yıl Ekim ayında Rusya'nın St Petersburg kentinde bulunan HHL Valparaiso'ya yüklendi. Kuzey Denizi üzerinden Vostochny limanına giden yola çıktı. Konfigürasyona bağlı olarak, vinçler kısmen güverte üstünde ve altında sevk edilmek zorundaydı.
Hansa ilk kez STS vinçlerinin Kuzey Denizi rotasında nakliyelerinin  yapıldığını ve  HHL Valparaiso'nun da  yılın büyük çoğunluğu buzla kaplı olan ve  yılda sadece yaklaşık 2 ay boyunca sefer yapılabilen bir rotada açık hangar ile sefer yapan ilk gemi olduğunu ifade etti. 

Hansa Heavy Lift'in Ticari Müdürü Gleb Faldin, "Kuzey Denizi Yolu, yapılması gerekli bu seferde yolculuğun zamanında tamamlanması için uygulanabilir tek seçenekti" dedi. "Kutuplar'da hataya yer yok. Geçiş sırasında, gemi sınırlı bir bağlantıya sahip  ve yalnızca birkaç barınak noktası var. "

Faldin, " Kuzey Denizi rotasında  sefer yapmak için yasal çerçeveyi bilmek, dikkatli plan yapmak, beklenmedik durumlara karşı hazırlıklı olmak ve en önemlisi doğru ekibin gemide ve ofiste bulunması önemlidir" dedi.

Faldin, yükün hazır olması için iki aylık bir gecikmenin, başlangıçta "HHL Tokyo" için planlanan yolculuk için "HHL Valparaiso" nun  yeniden konumlandırılmasını  gerektirdiğini söyledi. St Pertersburg'a yükünü almak için gelirken, Valparaiso, Çin Qingdao'ndan Kuzey Denizi Rotası yoluyla sefer yapmak zorunda kaldı.Yük, rota  Kasım ayı sonuna kadar tamamen donmadan  teslim edilmeliydi.

 HHL Proje Ulaştırma Mühendisi Heinrich Nagrelli "Kuzey Denizi Güzergahı, haftalarca yolculuktan tasarruf sağlanabilecek önemli bir alternatif, ancak başarılı olmak için dikkatli planlama ve mühendislik, doğru donanım, kabiliyetli gemiler  ve deneyimli mürettebata ihtiyacınız var" dedi.

"STS'nin güverte üstünde çok yüksek olan ağırlık merkezi, 30 metre yükseklikte ve 70 metre hava draftı ve ayrıca 7.7 metrelik draft sınırlaması nedeniyle baştan itibaren dikkatli ve ayrıntılı bir plana ihtiyaç duyuldu.

"Bu operasyon bir yük dağılımı tasarımı ve hangar kapaklarının ve dip ambarın yapısal bir analizini, bir kaldırma istikrarı değerlendirmesini, bir kaldırma simülasyonunu, Bayrak Devlet gereksinimlerini yerine getirmesini (açık kapak, görüş, arktik hava koşulları, COLREGs *) ve  Rus  Klas Kuruluşu'nun onayını, buz kırıcı yardımının düzenlenmesini kapsadı" dedi.

HHL Valparaiso, Rus Arc.4'e (Finli - İsveçli Buz Sınıf 1A) eşdeğer Buz Sınıf E3'e sahip. (Kaptan Haber Ajansı-özel haber)