Sanmar'ın İngiltere başarısı devam ediyor

Önde gelen Türk uzman römorkör üreticisi Sanmar, İskoçya'lı Forth Estuary Towage (FET) şirketine güçlü bir römorkör teslim ederek İngiltere operatörleri ile yakın çalışma başarısını sürdürdü.

Önde gelen Türk uzman römorkör üreticisi Sanmar, İskoçya'lı Forth Estuary Towage (FET) şirketine güçlü bir römorkör teslim ederek İngiltere operatörleri ile yakın çalışma başarısını sürdürdü.

Liman Başkanı Alan McPherson şöyle açıkladı: “Geleneksel olarak FET römorkörler Voith Schneider tipi tahrik sistemine sahipti. Ancak, mevcut çalışma şekillerimize baktığımızda, ASD tipi bir römorkörün ihtiyacımıza daha uygun olacağını düşündük. Tyne nehrinde kılavuz kaptan olarak tecrübem var ve geçmişte ASD römorkörlerini ve daha yakın zamanda Sanmar tarafından inşa edilmiş bir römorkörü kullanmıştım. Forth Ports'da, Sanmar'da inşa edilmiş ASD'yi birkaç haftalığına 2017'de kiraladık ve römorkörlerin yeteneklerinden etkilendik. ”

Kısa listeye uygun şirketleri FET ve kendi yerlerini ziyaret ettiler. “Denizcilik Ekibimiz, Türkiye'de Sanmar'ın tersanesinde biraz zaman geçirdi ve açıkça gördükleri müşteri hizmetlerine olan işçilik ve adanmışlık kalitesinden etkilendiler. Bu deneyimler, diğer operatörler ile yaptığımız görüş alışverişi ve onların Sanmar deneyimleri ile birleşti. Satın alma sürecinde diğer limanları ziyaret etme ve operatörlerle konuşma fırsatımız oldu. Sanmar ve bu gruplardan Robert Allen tasarımı hakkında olumlu geri bildirimlerden başka bir şey almadığımızı söylemek doğru olur” diye ekledi.

Seçilen model, şimdi Craigleith adında bir Sanmar Terminal Sınıfı römorkör. Bu 28.2m x 12.6m uzunluk ve genişlik ölçülerinde bir Robert Allan Ltd RAstar 2800 tasarımdır. Her biri 2000kW geliştiren ve Schottel Rudderpropellers marifetiyle 70 tonluk bir çekme ve 12,5 knot'luk serbest bir çalışma hızı sağlayan bir çift MTU ana makine ile donatılmıştır.

Gemi, FiFi1 notasyonu ile ABS'ye göre üretilmiştir ve ileri bir DMT vinç ve 90 tonluk SWL Data Hidrolic çekme kancası ile donatılmıştır. Palfinger güverte vinci de mevcuttur. Konaklama birimi, tümü en-suite banyolu ve yüksek standartta tamamlanmış iki adet tek kişilik ve üç adet çift kişilik kabin içermektedir.

Grup, Thames'deki İngiltere Tilbury'de, Tayth Fireside of Dundee'de ve altısı Firth of Forth'da olmak üzere sekiz ticari limana sahip olup, petrol ve gaz ihracatına yönelik iki özel deniz terminali de dahil olmak üzere, çekme ve koruma gibi diğer denizcilik hizmetlerini sunmaktadır. Forth Estuary Towage Leith merkezli olup Braefoot terminalinde römorkörcülük hizmetleri sunmaktadır.”