Rusya kıyılarında gizemli buzdan küreler oluştu

Rusya'nın Finlandiya Körfezi kıyılarında çapı 10 santime varan buzdan küreler görüldü. Kıyıdaki bu kürelerin nasıl oluştuğu merak konusu olurken, birçok sosyal medya kullanıcısı farklı teoriler ortaya attı.

Rusya'nın Finlandiya Körfezi kıyılarında görülen ve çapı 10 santime varan buzdan kürelerin fotoğrafları sosyal medyaya yansıdı. Kullanıcılar, nasıl oluştuğu merak konusu olan bu küreler hakkında çeşitli yorumlarda bulundu. Bazı kullanıcılar esprili bir dille birilerinin bölgede büyük çapta bir kartopu savaşına girmiş olabileceğini belirtirken, bazıları da bu kürelerin kıyıya vuran balina havyarı olabileceğini iddia etti.

Instagram'daki görüntüler, daha sonra Daily Mail gibi Batılı basın kuruluşlarına da yansıdı. Batılı kullanıcılar da bu gizemli doğa olayı hakkında çeşitli açıklamalarda bulundu.

‘KARDAN ADAMLAR KAKA YAPMIŞ'

Kullanıcılardan biri "Kardan adamlar kaka yapmış" mesajını paylaşırken duruma komplo teorileriyle yaklaşanlar da oldu.

Bir kullanıcı "(Rusya Devlet Başkanı Vladimir) Putin, ABD seçimlerini etkilemek için havayı kontrol etmiş olabilir. Ayrıca seçimleri hacklemek için kullandıkları teknolojiden buzla kurtulmuş olabilirler" ifadelerini kullandı.

‘SOĞUK SAVAŞ'IN RUSYA VERSİYONU'

Bir başka kullanıcı da "Soğuk Savaş'ın Rusya versiyonu" dedi.

Öte yandan bu doğa olayı ile ilgili ciddi açıklamalar da yapıldı.

ABD'den T.t isimli bir kullanıcı "Burada gizemli olacak bir şey yok. Bu durum soğuk, dalgalar ve rüzgârın birleşiminden kaynaklanıyor. Büyük Göller'de sık sık oluyor" mesajını paylaştı.

Bir diğer kullanıcı da "Tahminimce su yüzeyinde petrol vardı. Petrol kütlelerinin hızla erimesi için su da fazla soğuktu" ifadelerini kullandı.