"Önce Emniyet" prensibiyle tüm önlemleri alıyoruz

Koronavirüsün hızla yayılmasını önlemek ve virüsle mücadele etmek için ülkemizde ve dünyada çok önemli tedbirler alınıyor. Yoğun önlemler alan bir diğer işletme ise UZMAR oldu.

"Önce Emniyet” prensibiyle tüm önlemleri alıyoruz


Koronavirüsün hızla yayılmasını önlemek ve virüsle mücadele etmek için ülkemizde ve dünyada çok önemli tedbirler alınıyor.
UZMAR, bu yoğun dönemde tersane ve hizmet verdiği limanlarda sağlıklı ve hijyenik çalışma alanlarının oluşturulması için, önlemler aldığını bildirdi. İşte UZMAR'ın yayınladığı o  bildiri:


“Önce Emniyet” prensibiyle alınan önlemler sayesinde; hem çalışanların hem ailelerinin hem de toplumun sağlığını gözeterek içinde bulunduğumuz süreci en sağlıklı şekilde yönetmekteyiz.
16 Mart tarihinden itibaren, ofis çalışanları için evden çalışma kararı alarak Liman hizmetleri ve UZMAR Tersanesi’nde devam eden üretim süreçlerini en üst standartlarda yürütmeye devam ediyoruz.
Sağlık Bakanlığı ve Devletimizin önerdiği bütün tedbirleri titizlikle takip ederek; Tersanemizde üretim alanları, ofisler ve ortak kullanım alanları her gün profesyonel firmalarca dezenfekte edilmekte, çalışanlarımızın toplu halde bulunmaları gereken yemekhane ve servis araçları gibi alanlarda “en az 1,5 metre mesafe” kuralına dikkat edilmektedir.
Tersanemizde ve Limanlarımızda görevlerine devam eden çalışanlarımızın kullandığı servis araçları da diğer alanlar gibi her gün titizlikle dezenfekte edilmektedir.Standartlara uygun koruyucu ekipmanlar kullanarak görevlerini sürdüren çalışanlarımız için, tüm çalışma alanlarında kullanım talimatları ile birlikte sıkça ve bol miktarda dezenfektan bulundurulmaktadır. Nemrut Kılavuzluk İstasyonumuz, diğer çalışma alanlarında olduğu gibi kullanım alanlarına yerleştirilen UV lambalar ve hava temizleyici makinalarla steril hale getirilirken, profesyonel ekiplerce düzenli olarak dezenfekte edilmektedir. Ambarlı ve İskenderun istasyonlarımızda da aynı işlemler titizlikle uygulanmakta olup, kaptanlarımız, römorkör personelimiz ve saha personelimizin sağlık kontrolleri kurum doktorlarımız tarafından dikkatle yapılmaktadır. Personelimiz vardiyaları süresince kendilerine ait alanlarda izole zaman geçirmektedirler.
Yaşadığımız bu zor günlerde bizler için çalışan fedakâr sağlık çalışanlarımıza,
Şehirlerimizde gece gündüz demeden çalışan temizlik ekiplerimize,
Canla başla hizmetlerine devam eden güvenlik ekiplerimize,
Görevlerinin başındaki tüm devlet ve kamu görevlilerimize,
Ülkemiz için 7/24 hizmet veren tüm kılavuz kaptanlarımıza, gemi ve liman personellerimize,
Tersanelerimizde ve fabrikalarımızda ülkemiz için üretime devam eden tüm değerli emekçilerimize,
Sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz."