Noyan Altuğ: YDO ruhundan başlayan Türk denizcilik kültürünü temsil ediyoruz!

UZMAR Tersanesi tarafından Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü için inşa edilen KURTARMA 13 Römorkörü'nün denize indirme töreni gerçekleşti. UZMAR CEO'su Noyan Altuğ, "YDO ruhundan başlayan Türk denizcilik kültürünü temsil ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü ile UZMAR arasında Türk Boğazları’ndaki emniyeti sağlamak için ihtiyaç olan iki adet acil müdahale ve refakat römorkörü için imzalanan sözleşme kapsamında UZMAR Tersanesi tarafından inşa edilen KURTARMA 13 Römorkörü'nün denize indirme töreni pandemi koşulları nedeniyle kısıtlı sayıda katılımcıyla gerçekleştirildi. Tören, UZMAR Tersanesi Youtube hesabından canlı yayınlandı.

Kurtarma 13 ismi verilen RAstar 3200 W modeli römorkör 32 metre boyunda olmakla birlikte 80 ton çekme kapasitesine sahip. RAstar 3200W serisi römorkörlerin temel hizmetleri arasında; gemi kurtarma hizmetleri, gemi refakati, çekme ve itme hizmetleri, römorkörcülük hizmetleri, liman hizmetleri, yangın söndürme hizmetleri, hazırda bekleme (stand-by) görevlerini yerine getirmek sayılmakta.

İkincisi Şubat'ta Geliyor!

Her bir römorkör, 2 adet değişken pitchli ASD pervaneyi tahrik eden 2 adet deniz tipi dizel makine ile sevk edilecek. Römorkörlerden ikincisinin denize iniş tarihi 2021 Şubat olarak planlanıyor. UZMAR, her iki römorkörü de rekor bir sürede ve en üstün standartlarda inşa ederek yeni bir rekora imza atmaya hazırlanıyor.

Tören Canlı Yayında Gerçekleşti!

Tören pandemi koşulları nedeniyle kısıtlı sayıda katılımcıyla gerçekleştirildi ve UZMAR’ın sosyal medya hesaplarından canlı olarak yayınladı.

''YDO ruhundan başlayan Türk denizcilik kültürünü temsil ediyoruz!''

Youtube üzerinden canlı olarak yayınlanan törende konuşan UZMAR Yönetim Kurulu Ahmet Noyan Altuğ;

“KEGM için yapacağımız römorkörler UZMAR için prestij projesidir. YDO ruhundan başlayan Türk denizcilik kültürünü temsil ediyoruz. YDO, bizleri Yedirdi Doyurdu Okuttu, bizlere iş verdi, aş verdi. Devletimiz ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımız sayesinde bizler, şimdi dünyada sayılı römorkör ve iş tekneleri üreten şirketler arasındayız. Kıyı Emniyetimiz için yapacağımız bu römorkörleri de dünya standartlarında üretiyoruz. Kendi devletimize en kaliteli römorkörleri yapıyoruz. Kendi devletimize dünyadaki en kaliteli römorkörleri yapıyoruz. “Kurtarma 13” römorkörümüz çok şükür bugün selametle denizle buluştu. Bu gurur verici günde, pandemi önlemleri doğrultusunda tersanemizde misafir ağırlayamasak da, canlı yayın üzerinden denize inişi an be an izleme imkanı bulduk. Römorkörümüzün pruvası neta olsun, devletimize, milletimize, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımıza, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğümüze, denizcilerimize ve denizlerimize şimdiden hayırlı olsun.” ifadelerini kullandı.

 


KAYNAK: KAPTAN HABER AJANSI