New York şehir hattı gemileri de İstanbul'a benzedi

Öğlen Yemeği Kutusu (Lunch Box) adı verilen gemi New York'ta hizmete girdi. Şehir içi ulaşıma hizmet verecek bu gemilerden bir yıl içerisinde toplam 20 tane hizmete alınacak.

New York şehir hattı gemileri de İstanbul'a benzedi

NYC Ferry'nin filosundaki ilk yeni feribot, Lunch Box adı ile olarak vaftiz edildi ve East River boyunca Manhattan, Brooklyn, Queens ve Bronx'ı birbirine bağlayan hizmete başladı.

Avustralya merkezli Incat Crowther tarafından tasarlanan Lunch Box , Hornblower Cruises tarafından 26 metrelik katamaran feribot filosunda bulunan ve NYC Feribotları'nı oluşturmak üzere kurulan ve büyük çaplı feribot ağı sunan uygun fiyatlı bir feribot ağı sunan ilk gemi.

Lunch Box'un vaftiz edilmesiyle  New York'a iki yeni feribot gelmiş oldu. Önümüzdeki yıl NYC Feribot filosu 6 hizmet güzergahı ağıyla yaklaşık 20 gemi ile büyüyecek. Manhattan'da, rotalar Wall Street ve East 34. caddeler üzerinde kurulacak ve DUMBO, Rockaway, Astoria, Brooklyn, Sunset Park gibi alanlara hizmet edecekler.

Agresif teslimat programı, Horizon Shipbuilding ve Metal Shark isimli iki tersane tarafından gerçekleştiriliyor.Tasarım geliştiren Incat Crowther, iki tersane ile yakından çalışıyor.

Gemiler, standart New York City baş bodoslamadan  yükleme sistemini kullanarak, geminin minimum zaman kaybıyla rıhtımdan rıhtıma geçmesine olanak veren hizmet döngüsünde çalışacak.  Geminin kaptan köşkü, ön güvertenin hemen gerisinde daha fazla güvenlik için biniş rampasının görüntülenmesine olanak tanıyor.

20 New York Feribotu gemisinin ilk üçü, geçen ay New Jersey'deki Liberty Landing'den ayrıldı ve 17 Nisan 2017'de Brooklyn Bridge Park'ta Pier 1'e yerleşti. 

Gemiler, birden fazla tekerlekli sandalye ve bebek arabası alanlarının yanı sıra, 119 yolcu kapasiteli, geniş açık bir ana güverte kabinine sahiptir ve bunları erişilebilir ve ADA'ya uyumlu hale getirir. Üst güverte, üstü açık bir konfigürasyonda 28 yolcuya sahiptir. Gemiler ayrıca, ücretsiz yerleşik wifi ile bağlanacak ve birden fazla cihaz şarj istasyonu tarafından desteklenecek olan banliyölere yiyecek ve içecek servisi sunacak bir imtiyaz standı da içeriyor.

Lunch Box ve kardeş gemileri, verimli Tier 3 sertifikalı ana motorlar, kuru egzozlar ve toksik solvent bazlı boyalar yerine vinil kaplama ile Amerikan sularında en temiz çalışma alanlarından biri olacak.

Her biri 599kw olarak sınıflandırılan bir çift Baudouin 6M26.3 ana motoruyla güçlendirilen Lunch Box, 27 knotun üstünde hıza ulaşabiliyor.