Müsteşarlıktan Liman Başkanlıklarına Destek

Liman Başkanlıklarının daha etkin denetim yapabilmesi için Denizcilik Müsteşarlığınca 2006 ve 2007 yıllarında üçer adet Liman Kontrol Teknesi yaptırıldı.

Müsteşarlıktan  Liman Başkanlıklarına Destek

Liman Başkanlıklarının geniş sorumluluk alanlarını daha etkin denetim ve kontrol altına alabilmeleri, gemi ve deniz araçları ile birlikte kıyı yapıları ve deniz tesislerinin kurallara uygunluklarının denizde denetimi imkan ve kabiliyetlerinin artırılması amacıyla, Denizcilik Müsteşarlığınca 2006 ve 2007 yıllarında üçer adet Liman Kontrol Teknesi yaptırıldı.

2006 yılı içerisinde yaptırılan 3 adet Liman Kontrol Teknesinin İzmit, Aliağa ve Tuzla Liman Başkanlıklarına teslim edildi.

Yeni yaptırılan 3 adet Liman Kontrol Teknesinin ise ikisi İstanbul Liman Başkanlığına biri Bodrum Liman Başkanlığına teslim edildi..

Motorların Temel Özellikleri ve Donanımları

Çift motorlu,20 knot min.süratGövde ve güverte GRP sandviç elle yatırma tekniği ile inşa,Çift cidarlı,Boy: 13,35 m, En : 3,96 m.9 GHz özelliğine sahip Radar,GPS cihazı55 kanallı DSC özelliğine sahip deniz telsizi (VHF)0-100 m derinliğe kadar ölçme değerine sahip derinlik ölçme cihazı.15 inç LCD ekranlı AIS Klas-B CS cihazı 

Maliyet

Yeni yaptırılan üç tekne maliyeti toplam :  1,269,000 YTL ( KDV hariç)

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım 26 Nisan'da İstanbul'da Bayrak Çekecek

Denizcilik Müsteşarlığı tarafından İstanbul Karaköy İskelesinde kurulan “Yerel Trafik Kontrol Merkezi”nin  denizdeki unsuru olarak kontrol ve denetim görevi yapacak olan Liman Kontrol Teknelerine bayrak çekilmesi ve İstanbul Liman Başkanlığı’na teslimi 26 Nisan 2008 tarihinde Ulaştırma Bakanı Sayın Binali YILDIRIM tarafından yapılacak.

Liman Kontrol Tekneleri ile;

Denizde emniyeti arttırmak ilkesiyle çalışan Türkiye’nin Denizcilik İdaresi olan Denizcilik Müsteşarlığının denizde kontrol ve denetim imkanı artmış olacak.İstanbul Boğazı Yerel Trafik Kontrol Merkezinin bir unsuru olarak İstanbul halkına daha emniyetli bir deniz ulaşımı sunulabilecek.Kural ihlallerine yerinde müdahale imkanı sağlanabilecek.Denizde emniyeti yerinde kontrol edebilen bir devriye sistemi elde edilmiş olacak.Liman Başkanlıklarının sahalarına hakimiyeti artmış olacak.

DenizHaber.Com