Muavenet Şehitlerimizi Unuttuk Mu?

Ve dün Muavenet Fırkateynimizin ABD tarafından vurulmasının yıl dönümüydü. 5 şehit 22 gazimizi ailelerinden başka kimse hatırlamadı...

MUAVENET FACİASINI HATIRLAYAN VAR MI?

Haber3.com yazarı Tuncer Bahçivan sitesi Gazeteci.tv’de dün “Muavenet” olayını yazmış, büyük faciayı hatırlatmıştı. Bahçivan’ın şu sözleri dikkat çekmişti:

“Muvenet Faciası, Devletin Millete unutturmaya çalıştığı çok hazin bir olaydır. Kısaca hatırlatayım: 2 Ekim 1992’de Ege’de bir NATO deniz tatbikatı vardı. Tatbikatın adı: Display Determination 92, vakit gece yarısı herkes uykuda.

Amerikan Uçak gemisi SARATOGA attığı 2 füzeyle bizim Muavenet Fırkateyni’ni vurdu. Füzenin biri kaptan köşküne diğeri savaş harekat merkezine çarptı. Tam 5 şehit 22 yaralı; gemi komutanı Kurmay Yarbay Kudret Güngör dahil! Bizim Muavenet kullanılmaz hale geldi ve tatbikat dışı kaldı. Şu noktaya bir daha dikkat edelim; tatbikatta kesinlikle gerçek silah kullanmak yoktu.Ve olay, tatbikat uyku-dinlenme pozisyonunda iken meydana geldi! Muavenet Fırkateynimize atılan füzeler Sea Sparrow tipinde idi. Bu saldırı bu füzelerin deniz hedefine karşı kullanıldığı ilk ve tek olaydır. Sea Sparrow öyle bir kişinin nişan alıp atabileceği bir füze değildir. Atılması için bir kaç aşama ve en az 2 komutan onayı gerektirir.

Amerikan Hükümeti olaya “kaza” demiş, bizim hükümet de buna razı olmuştur. Yapılan saldırının boyutları Süleymaniye’deki çuval olayından çok daha büyüktür. 5 Şehit 22 gazinin yakınlarının yaşadıkları başlı başına bir olaydır, tam bir faciadır..”

TÜRKİYE ŞEHİTLERİNİ UNUTTU

Ve dün Muavenet Fırkateynimizin ABD tarafından vurulmasının yıl dönümüydü. 5 şehit 22 gazimizi ailelerinden başka kimse hatırlamadı...

Hiç bir gazete yazmadı hiç bir televizyon göstermedi. Hiç bir devlet kuruluşu şehitlerimizi anmadı. Devletin verdiği emri yerine getirip tatbikata katılmaktan başka suçu olmayan şehitlerimizin kemikleri sızladı. Yazıklar olsun Türkiye..

“Doğuda vurulan olan askerimiz şehit de, Ege’de ölenler şehit değil mi?” diye sordu bir Muavenet mağduru. Verecek yanıt bulamadık. Belki devletten birileri bu soruya yanıt verir biz de yayınlarız.

MUAVENET ŞEHİTLERİ

Komutan Kurmay Yarbay Levent Kudret Güngör,
Teğmen Alper Tunga Akan,
Astsubay Serkan Haktepe,
Telefoncu ikmal çavuş Mustafa Kılınç,
Topçu er Recep Akan.

TRAJİK HİKAYE..

İşte şehitlerimizden birinin trajik hikayesi: Serkan Aktepe, daha 19 yaşında yeni mezun assubay. İlk görev yapacağı Muavanet’e gidip komutan Kurmay Yarbay Kudret Güngör’le tanıştı. Gelip babasına şöyle dedi: “Babacığım, komutanım o kadar iyi bir insan ki onunla ölüme bile giderim.”

Ve ilk görevinde komutanıyla birlikte şehit oldu. Annesi 6 ay içinde kanser olup öldü emekli babası perişan oldu. Gencecik fidanı, sözde “müttefik” bir ülkenin attığı hain bir füzeyle yok olup gitmişti. Tatbikat kesilmemiş bir şey olmamış gibi devam etmişti. NATO görevi şehitlerden daha önemliydi!!!

Evet diğerlerini anlatmayacağız. Kemikleriniz sızlatmayacağız. Ama onları hiç unutmayacağız, unutturmayacağız.

Gazeteci.tv / Tuncer Bahçivan