MSC, dekarbonizasyon için Çinle işbirliği yapıyor!

İsviçre merkezli konteyner taşımacılığı şirketi MSC ve Çin Ulaştırma Bakanlığı'na bağlı bir ajans olan China Waterborne Transport Research Institute (deniz taşımacılığı araştırma enstitüsü), denizcilik endüstrisinin karbondan arındırılmasını ve deniz taşımacılığının sürdürülebilir kalkınmasını destekleme noktasında ortak hareket etmeyi kabul etti ve mutabakat zaptı imzalandı.

İsviçre merkezli konteyner taşımacılığı şirketi MSC ve Çin Ulaştırma Bakanlığı'na bağlı bir ajans olan China Waterborne Transport Research Institute (deniz taşımacılığı araştırma enstitüsü), denizcilik endüstrisinin karbondan arındırılmasını ve deniz taşımacılığının sürdürülebilir kalkınmasını destekleme noktasında ortak hareket etmeyi kabul etti ve mutabakat zaptı imzalandı.

Üç yıllık anlaşma boyunca her iki kuruluşun da ilgili araştırma ve faaliyetlerde bilgi paylaşımında bulunarak işbirliği yapacağı, yenilikçi yollar keşfedeilmek üzere küresel ticaretin bel kemiği olan deniz taşımacılığını daha da verimli hale getirecek çözüm yelpazesinin geliştireceği belirtiliyor.

Acilen net sıfır karbonlu bir geleceğe ulaşmamız gerekiyor!

MSC Group Denizcilik Politikası ve Devlet İşleri Başkan Yardımcısı Bud Darr, “Dekarbonizasyona giden yol, çeşitli sektörler ve hükümet genelindeki kilit paydaşlarla güçlü ortaklıklar gerektirecektir. Bu son derece önemli küresel öncelik konusunda China Waterborne Transport Research Institute ile ortaklığımızı duyurmaktan büyük heyecan duyuyoruz. Sürdürülebilirlik ve iklim sorunlarına odaklanma, Çin'de gündemin üst sıralarında yer alıyor. İnovasyonu ve Ar-Ge'yi hızlandırmak için enstitü ile yakın işbirliği yapmayı dört gözle bekliyoruz, deniz taşımacılığı için acilen net sıfır karbonlu bir geleceğe ulaşmamız gerekiyor.”

Anlaşmaya göre, her iki kuruluş da Ar-Ge, bilgi paylaşımı ve ticari işbirliğine adanmış bir işbirliği süreci oluşturacak. Her kuruluştan atanacak bir başkan, faaliyetlerin uygulanmasından sorumlu bir çalışma komitesi ile birlikte yönlendirme komitesine liderlik edecek. Araştırma çalışmalarının sonuçları üzerinde değerlendirmeler yapmak üzere endüstriyel uzmanların da davet edileceği paylaşılan detaylar arasında.


KAYNAK: DENİZHABER.COM