Milli gemiler, Mayıs'ta denize inecek

Tersane Komutanlığını ziyaret eden Pendik Kaymakamı Yılmaz Şimşek, Pendik Belediye Başkan Yardımcıları Cevat Yaman ve Sami Divleli, tersane çalışmaları hakkında Tümamiral Ahmet Çakır'dan bilgi aldı.

Tersane Komutanlığını ziyaret eden Pendik Kaymakamı Yılmaz Şimşek, Pendik Belediye Başkan Yardımcıları Cevat Yaman ve Sami Divleli, tersane çalışmaları hakkında Tümamiral Ahmet Çakır’dan bilgi aldı.

Heyet, milli imkânlarla inşa edilen 3 ve 4. gemiler Burgazada ve Kınalıada gemilerinde incelemelerde bulundu. Tümamiral Çakır, her iki geminin mayıs ayında denize ineceğini belirtti.

Pendik Kaymakamı Yılmaz Şimşek, Pendik Belediye Başkan Yardımcıları Cevat Yaman ve Sami Divleli, Tersane Komutanı Tümamiral Ahmet Çakır’ı makamında ziyaret etti. Makamda gerçekleşen görüşmenin ardından heyet, programına tersane incelemeleriyle devam etti.

Tümamiral Çakır, tersanedeki işleyiş ve çalışmaları yerinde gösterdi. İlk önce bilgi arşivini ziyaret eden heyet daha sonra proje, tasarım ve test çalışmalarının yürütüldüğü tasarı ofisinde incelemelerde bulundu.

Tümamiral Çakır, proje çalışmalarının yanı sıra inşa ettikleri gemilerin herhangi bir tehlike karşısında gösterecekleri tepkilere ve oluşan hasarları kendilerinin yaptıkları simülasyon programıyla görebildiklerini ifade etti.

Milli gemiler, Mayıs’ta denize inecek

Heyet son olarak ilk Milli Gemi Projeleri Heybeliada ve Bozcada savaş gemilerinin ardından milli imkânlarla inşa edilen 3 ve 4. gemiler Burgazada ve Kınalıada Gemilerinde incelemelerde bulundu.

Burgazada Gemisi’ne çıkan heyet, çalışmaları yakından inceledi. Tümamiral Ahmet Çakır her iki geminin mayıs ayında denize ineceğini, tüm deneme testlerinin ardından yılsonunda hizmete alınacağını belitti. Gemilerin teknik özelliklerine kısaca değinen Tümamiral Çakır: “Milli gemilerimiz mevcutlardan daha hızlı, daha az yakıt sarfiyatı sağlıyor. Daha az personelin çalıştığı bu gemilerde radar izi daha düşük ve daha üstün silah ve teknolojiler kullanılıyor. Yine bu gemilerin yapımıyla birlikte bir de helikopter gemisi üzerinde çalışmalarımız devam ediyor. İleride ordumuza katacağımız F35 savaş uçaklarımız bu gemilerimize iniş ve kalkış sağlayabilecek.”dedi.

Tümamiral Çakır ada sınıfı gemilerin ardından inşa edecekleri İ sınıfı gemilerin proje çalışmalarının devam ettiğini ve bunların diğerlerine göre daha büyük, güçlü ve radar mesafesinin daha uzun olacağını belirtti.

Tersane Komutanlığını ziyaret eden Pendik Kaymakamı Yılmaz Şimşek, Belediye Başkan Yardımcıları Cevat Yaman ve Sami Divleli, çalışmalar hakkında bilgi aldı. Tümamiral Ahmet Çakır, milli imkanlarla inşa edilen 3. ve 4. gemiler Burgazada ve Kınalıada'danın Mayıs ayında denize ineceğini belirtti. (Bölge Gündem)