Manisa'nın kalbi '' Demokrasi Meydanı'' olarak anılacak

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, kentin kalbi olan Manolya Meydanı'nın isminin '15 Temmuz Demokrasi Meydanı' olarak değiştirileceğini açıkladı..

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, kentin kalbi olan Manolya Meydanı'nın isminin '15 Temmuz Demokrasi Meydanı' olarak değiştirileceğini açıkladı.

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ/PDY) mensubu askerlerin darbe girişimi sonrası Manisa'da operasyonlar devam ederken, tüm siyasi partiler ve bürokratlar darbeye karşı tek vücut oldu.Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün'e iade-i ziyarette bulundu.

Başkan Cengiz Ergün, “Demokrasi tarihimize kara bir leke olarak geçen 15 Temmuz darbe girişimi, tüm milletimizi olduğu gibi, bizleri de derinden üzmüştür. Milletimizin iradesine dayanmayan, demokrasimize karşı yapılmış kanun dışı eylemi lanetliyoruz. Darbe asla kabul edilemez. ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir' ilkesine olan tam inancımızla demokrasimize sahip çıkıyoruz. Bu doğrultuda ülkemiz genelinde olduğu gibi, Manisa'mızda da demokrasimize sahip çıkmak adına vatandaşlarımız Türk Bayraklarıyla Manolya Meydanı'nı doldurmuş, ülkesine sahip çıkmıştır” dedi.

15 Temmuz'un Türkiye'nin tarihine kara leke olarak yazıldığını ifade eden Başkan Ergün, “Biz de yönetimimiz olarak eğer sizin de izniniz olursa Manisa'nın her gece Manolya Meydanı dediğimiz alanda gösteriler devam etmekte. Buranın adının Demokrasi Meydanı olarak değiştirilmesi teklifini Büyükşehir Belediye Meclisi'ne getireceğiz. Buna da hiçbir meclis üyemizin hayır demeyeceğine eminiz. Tabi en son karar merci-i sizindir. Bunu da buradan ilk defa paylaşmış olmak istiyorum. Demokrasi Meydanı'nı bir simge haline getirelim” dedi.

VATANDAŞLAR BUNU HAK ETTİ

Başkan Ergün'ün teklifine sıcak bakan ve olumlu karşılayan Vali Güvençer de, “10 gün önce karşılaştığımız ülkenin birliğini ve bütünlüğünü tehdit eden hadise karşısında bütün handikapların aşılarak güç birliğiyle mücadele edilmesi gerekiyordu. Bu manada hemşerilerimize yansıyacak hizmette bir aksama görmedim. Böyle olması gerekiyordu, böyle de oldu. Allah'a şükür Manisa üzerinde çok bir şey olmadı. Muhtemel olabileceklere karşı bütün kurumlar işbirliği yaptı. Meydanların isimleri gelişmelerin tarzına karakterine bakılarak verilirmiş.Vatandaşlarımız Demokrasi meydanı demeye başladılar,o meydan bu vatandaş hareketliliği ile o ismi haketti''dedi.
Cihan CİHAN