Maldivler'de karaya oturan geminin kaptanına ihmalkarlık suçlaması! (Video)

Maldivler'de karaya oturan NAVIOS AMARYLLIS isimli dökme yük gemisinin kaptanı ihmalkarlıkla suçlanıyor.

19 Ağustos günü öğleden sonra Maldivler Kaafu Atoll resiflerinde karaya oturan Navios Maritime Partners'e ait NAVIOS AMARYLLIS isimli Panama bayraklı dökme yük gemisinin kaptanı ülkenin Ulaştırma ve Sivil Havacılık Bakanlığı tarafından ihmalkarlıkla suçlanıyor.

Makine arızası kıyı devletine bildirilmedi!

Bakan Yardımcısı Hamad Abdul Ghanee'nin yerel basına yaptığı açıklmada kaptanın, gemi karaya oturmadan önce makine arızasını kıyı devletine bildirmediğini belirtti. Bakanın açıklamasında; “Gemi karaya oturmadan önce yaşanan makine arızasının kıyı devletine bildirilmediğini fark ettik. Ayrıca geminin demirlenmesi ve gerekli kanallardan yardım istenmesi gibi kaptan sıfatının sorumluluklarının yerine getirilmediği anlaşıldı.” dedi.

Arızaya aşırı sıcak neden olmuş!

Bakanlığa göre aşırı sıcaklık nedeniyle makinesi arızalanan gemi sürüklenerek Maldivler'in Kaafu Atoll resiflerinde karaya oturdu. Maldivler Çevre Koruma Ajansı (EPA) ise 58.700 dwt'lik geminin Kaafu Atoll resifinde ciddi hasara neden olduğuna inandığını açıklamıştı.

Kurtarma şirketiyle  sözleşme imzalandı!

Diğer yandan Tsavliris Salvage isimli şirket ile yük gemisinin yeniden yüzdürülmesi için sözleşme imzalandığı açıklandı. Bunun yanısıra Sri Lanka'dan iki römorkör ile yerel bir römorkörün de müdahale için hazırda bekletildiği belirtildi. Gemi sahibi Navios, Maldivler Ulusal Savunma Kuvveti (MNDF) de dahil olmak üzere yetkililerle nihai bir kurtarma ve petrol kirliliği acil durum planı üzerinde anlaşmaya varıldığını açıkladı.

2008 inşa Navios Amaryllis isimli geminin kaza esnasında 19 Filipinli mürettebatla birlikte Hindistan'dan Güney Afrika'ya seferde olduğu biliniyordu.

KAYNAK: DENİZHABER.COM ÖZEL HABER