Malatya'da "Gemi Sevk ve İdare" sınavı

Malatya Büyükşehir Belediyesi, iç sularda güvenli bir taşımacılık ve balıkçılık yapılması için eğitim ve düzenleme çalışmalarını sürdürüyor.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Ulaşım Hizmetleri Daire Başkanlığı bünyesinde İç Sular Taşıma ve Kontrol Şube Müdürlüğü kurularak, bu alandaki çalışmalarını resmileştiren Malatya Büyükşehir Belediyesi'nin 35 metre ve 50 grostona kadar olan gemileri kullanabilmek için "Gemi Sevk ve İdare" sınavı açacak.

Büyükşehir Belediyesi, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'na bağlı Mersin Liman Başkanlığı ile birlikte önce eğitim verecek, ardından da "Gemi Sevk ve İdare" sınavı yapacak.

Verilecek olan eğitimin ardından yapılacak olan sınavda başarı gösteren kursiyerler, iç sularda 35 metre ve 50 grostona kadar her türlü su taşıtını kullanabilecek.

Sınava katılmak isteyen adayların ise 18 yaşını doldurması gerektiği ve sınav dilekçesi, kimlik fotokopisi, öğrenim belgesi, sağlık raporu ile 8 adet fotoğrafla birlikte Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Daire Başkanlığı’na bağlı İç Sular Taşıma ve Kontrol Şube Müdürlüğü’ne müracaat etmeleri gerekiyor.

Yapılacak olan sınavla ilgili geniş ve ayrıntılı bilgiler, ilgili müdürlükten bizzat gelerek ya da (422) 377 13 43 / 377 13 67 nolu telefonlardan alınabilecek.