Maersk, Rotterdam'da çevre dostu yakıt geliştirecek

Pazar payı ile dünyanın en büyük konteyner nakliye şirketi olan AP Moeller-Maersk'in (Maersk) bağlı kuruluşu olan Maersk Oil Trading, Rotterdam Limanı'nda IMO 2020 kuralına uyumlu yakıt geliştirmek için Koole Terminalleri ile anlaşma imzaladı.


Üretim, Koole'nin Botlek bölgesinde bulunan Petrokimya Endüstriyel Damıtma (PID) biriminde yapılacak.

Damıtma anlaşması Maersk’in VLSFO bunker yakıtına izin veriyor ve Avrupa’daki bunker tedarik hacimlerini artırmasını sağlayacak.

Şirket yapılacak yıllık üretimin, Maersk'in yıllık yakıt talebinin yüzde 5-10'unu karşılamasını bekliyor.

Konu hakkında konuşan Maersk Oil Trading Başkanı Niels Henril Lindegaard, “Yakıt üretim süreci, Maersk'in IMO 2020 kükürt uygulamasına uygun düşük kükürtlü yakıtlar üretmesini sağlayacak. Koole ile yaptığımız faaliyetler, Maersk'in müşterileri ve küresel nakliye için, değişken bir dönemde istikrarlı ve güvenilir hizmetler sağlamada önemli bir etken olacak'' dedi

Koole Terminalleri CEO'su John Kraakman ise açıklamasında, “Koole Terminalleri, sürdürülebilir bir topluma katkıda bulunma fırsatlarını keşfetmeye, geliştirmeye devam ediyor. Girişimlerimizden biri, PID ünitemizi çevre dostu ulaşım yakıtları üretmek için kullanmaktır.Maersk ile ortak olmaktan gurur duyuyoruz. Hava kirliliğini azaltmak ve kükürt emisyonlarının azaltılmasını desteklemek için düşük kükürtlü bir bunker yakıtı üretiyoruz” ifadelerini kullandı. Nisan 2019’da Metter Maersk, esas olarak yemeklik yağa dayanan bir biyoyakıtla Rotterdam’dan Şangay’a yolculuk yapmaya başladı.

KAPTANHABER