Madrid Maersk Kuzey Avrupa'yı ziyaret eden en büyük konteyner gemisi

Kuzey Avrupa'yı ziyaret eden en büyük konteyner gemisi Çin'den başladığı ilk seferinin bir parçası olarak bu hafta başlarında Felixstowe Limanı'na geldi.

Madrid Maersk Avrupa'da ilklere imza attı

Kuzey Avrupa'yı ziyaret eden en büyük konteyner gemisi Çin'den başladığı ilk seferinin bir parçası olarak bu hafta başlarında Felixstowe Limanı'na geldi.

20.568 TEU Madrid Maersk,  Asya'dan Avrupa'ya olan 2M AE2 hizmetinin bir parçası olarak Kuzey Avrupa'daki ilk liman uğrağında Salı günü Felixstowe'ye geldi. Limanda Çin ve Malezya'dan getirdiği 6000 TEU konteyner  tahliyesi yapacak.

Felixstowe Limanı CEO'su Clemence Cheng, "Felixstowe Limanı, İngiltere'deki en büyük mega gemiler için ilk tercih limanı olarak kurulmuştur" dedi. "Bu son gemi sınıfını yanaştırabilen İngiltere'deki ilk temsilciyiz ve büyük Asya - Avrupa ticareti için en geniş ve en kapsamlı hizmet yelpazesini sunmaya devam ediyoruz."

Madrid Maersk 8 Haziran'da dört römorkör yardımıyla Felixstowe'yı terk etti:

İngiltere uğrağını Antwerp limanı izledi ve burada ilk uğrağını Cuma günü yaptı. Üç yüz liman işçisi gemiden 3.000 konteyneri boşaltacak ve gemiye 4.000 konteyner yükleyecek.

Antwerp liman yetkilisi Marc Van Peel;, "Konteynerler süpermarketlerimizde bulmak istediğimiz mallar için metal kutulardan çok daha fazlasını sunuyor" diyor. "Sadece Antwerp ve Waasland liman alanlarında değil, aynı zamanda Antwerp Eyaleti sınırlarının çok ötesinde vazgeçilmez bir kaynak oluşturuyorlar. Bu ve diğer nedenlerden dolayı konteynerlerin taşınması için ek kapasiteye sahip olmasını sağlamak limanımız için çok önemlidir, çünkü daha fazla konteyner Flanders için daha fazla iş anlamına geliyor " dedi.

Madrid Maersk Pazar gününe kadar Antwerp'de kalacak ve Rotterdam için hareket edecek.

Madrid Maersk, 9 Haziran 2017'de Antwerp'e ulaştı. Fotoğraf: Antwerp Limanı

Güney Kore'nin Daewoo Gemi İnşa ve Deniz Mühendisliği tarafından inşa edilen Madrid Maersk , Maamesk Line'un resmi olarak EEE Mark II olarak bilinen, 2. nesil Triple-Es'i oluşturan 11 gemiden birincisi. 399 metre uzunluğunda, 58.6 metre genişlik, 20.568 TEU kapasiteli Madrid Maersk , dünyanın en büyük konteyner gemilerinden biridir.

2M ittifakı, çekirdek üyeler, Maersk Hattı ve Mediterranean Denizcilik Şirketi (MSC) 'dan oluşur ve  Hamburg Sud ve Hyundai Merchant Marine de katılmak üzere teklif verdi..