Lucien Arkas'a Avusturya Liyakat Nişanı

Arkas Yönetim Kurulu Başkanı Lucien Arkas Avusturya Liyakat Nişanı'yla Dördüncü Devlet Nişanı'nın Sahibi Oldu

Lucien Arkas'a Avusturya Liyakat Nişanı

Arkas Yönetim Kurulu Başkanı Lucien Arkas, Türk-Avusturya ekonomik ilişkilerine yaptığı katkılar ve hizmetler nedeniyle Avusturya Devleti tarafından, Avusturya Cumhuriyeti Büyük Gümüş Hizmet Nişanı’na (Großes Silberne Ehrenzeichen für Verdienste um die Republik Österreich) layık görüldü.

Arkas Yönetim Kurulu Başkanı Lucien Arkas, Avrupa’nın önde gelen lojistik firması Schenker DB Logistics ile 1983 yılında başlayan 1995 yılından bu yana da Schenker Arkas olarak sürdürdüğü iş birliği, ayrıca  şirketin Türkiye’deki ticari gelişim ve başarılarına katkıları nedeniyle Avusturya Devleti tarafından Avusturya Liyakat Nişanı’yla ödüllendirildi.

Hizmet Nişanı Lucien Arkas’a Avusturya Büyükelçisi Dr. Heidemaria Gürer ve Avusturya Federal Ticaret Odası Başkanı Christoph Leitl tarafından geleneksel bir törenle takıldı. Büyükelçi Gürer törende yaptığı konuşmada Arkas’ın Türkiye Avusturya arasında kurduğu dostluk köprüsü ve uluslararası ticaretin gelişmesi adına yaptığı çalışmaları için teşekkür etti. “Lucien Arkas, Türk Avusturya ticari ve ekonomik ilişkilerini geliştirmenin yanında genel anlamda kültür birliğimize de katkıda bulunmuştur. Ayrıca İzmir sadece Schenker Arkas işbirliği nedeniyle değil şehrin çok yakınında olan Efes Harabeleriyle de Avusturya için büyük önem taşımaktadır. Zira Efes için yürütülen ortak çalışmalar dünyaya bir örnek teşkil ediyor” dedi.   

Yüz Yılı Aşkın Ticari Deneyim

Yüz yılı aşkın ticari geçmişi, 64 yıldır uluslararası deniz taşımacılığı konusunda oluşturduğu birikimi ve bünyesinde 42 şirket bulunan Arkas Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Lucien Arkas; “ Yaşamda ticari başarılar ve ödüller bir rutindir. Oysa şahsınıza verilen ödüller kalıcı ve iz bırakıcıdır. Bugün hayatımda iz bırakacak, manevi olarak beni çok mutlu eden ve onurlandıran bir olayı yaşıyorum. Bu nişanın bana verilmesini onaylayan ve bugün takdim eden Büyükelçi Sayın Heidemaria Gürer şahsında Avusturya Devleti’ne saygı ve teşekkürlerimi sunarım. Bu ödül iki ülkenin ekonomik ilişkilerine yaptığım katkılardan dolayı da verildi bu nedenle sevgili dostum  Schenker & Co AG ve Güneydoğu Avrupa Başkanı Elmar Wieland’a teşekkür etmek isterim. Çok uzun yıllardır beraber çalışmanın ve  işimizi büyütmenin mutluluğunu paylaştık. Bu nişana yaşamım boyunca layık olmaya ve ödüle layık görülen katkılarımı artırarak devam ettireceğime söz veriyorum” dedi.

Liyakat nişanı, Lucien Arkas’a  Avusturya Ticari Ateşesi Marco Garcia, Avusturya Federal Ticaret Odası Başkanı Christoph Leitl, Schenker & Co AG ve Güneydoğu Avrupa Başkanı Elmar Wieland, Schenker Arkas Ortak Girişim CEO’su Erik Leiss ve Avusturya Milli Meclis Milletvekili Meclis Grubu Başkan Yardımcısı Dr. Günter Stummvoll, beraberindeki  50 kişilik delegasyonun ve Arkas Ailesinin katılımıyla Ortaköy Radisson SAS Oteli’nde gerçekleşen törenle takdim edildi.

Lucien Arkas Daha Önce de Üç Nişanla Ödüllendirilmişti

Lucien Arkas, 1998 yılında kültür ve eğitim koruyuculuğu konusunda gösterdiği çalışmalarla Fransız Ordre National du Merite Nişanı, 2005 yılında Fransa Légion d'Honneur Ulusal Liyakat Nişanı ve son olarak geçtiğimiz sene de İtalya Devleti tarafından, sınırlı sayıda verilen en yüksek onur ödülü İtalya Cumhuriyeti Şövalyelik Nişanı’na layık görülmüştü.

DenizHaber.Com