LNG ile çalışan 180.000 tonluk dökmeci yapılacak

Hyundai Heavy Industries (HHI) ve Lloyd's Register (LR) Nor-Shipping 2017'de imzaladıkları anlaşma ile 180.000 DWT sınıfı dökme yük gemileri tasarlamak üzere ortak bir geliştirme projesini (JDP) duyurdu.

Hyundai Heavy Industries (HHI) ve Lloyd's Register (LR) Nor-Shipping 2017'de imzaladıkları anlaşma ile 180.000 DWT sınıfı dökme yük gemileri tasarlamak üzere ortak bir geliştirme projesini (JDP) duyurdu.

Bu tasarımlar, kısa ila orta mesafeli dökme ticaret (Avustralya - Asya) ve uzun menzilli toplu ticaret (yani Brezilya - Asya) hizmetleri için optimum bir tasarıma sahip, yakıt olarak LNG'yi kullanarak en yeni pazar ihtiyaçlarını karşılayacak.

Uyumlu Ortak Yapısal Kurallar

IMO'nun NOx ve SOx emisyon sınırlamalarının getirilmesinden ve küresel gaz arzındaki gelişmelerden bu yana, geleneksel petrol yakıtlı tasarımlara alternatifler sunmak için gelişecek gemi tasarımlarına duyulan ihtiyaca devam edilmektedir. 

Daha büyük boyut aralıklarında yeni inşa siparişleri söz konusu olduğunda, bu tasarım geliştirme projesi için bir 180k DWT sınıfı dökme yük gemisi seçildi.

LR'nin Yenilik, Pazarlama ve Satış Direktörü David Barrow, "Bu yeni ortak geliştirme projesini duyurmaktan gerçekten memnunuz. Bu HHI tasarımları, sahiplerin rekabetçi ve rekabetçi bir şekilde hareket etmesini sağlarken, dünya genelinde emisyon düzenlemelerine uyma imkânı sunmaktadır. LR'nin pazardaki bu tür yeniliği desteklemesine yardım etmek ve bu tür çözümlere konseptten güvenli ve etkili bir uyarlamaya kadar yardımcı olmak gerçekten önemlidir. "

HHI Genel Müdür Yardımcısı Bong-Jun Jang, "Bu JDP'nin gelecekteki dökme yük gemisi tasarımları için çevre dostu ve ekonomik çözümler getireceğine içtenlikle inanıyoruz ve gemi yapımı tarihinde bir kilometre taşı olarak hatırlanıyoruz. JDP'leri LR ile başlatmak bizim için her zaman büyük bir zevkti ve işbirliğimiz enerji tasarrufu ve daha temiz nakliye amaçlı teknolojik gelişmelere yol açacaktır "dedi.