Liman çimentoya boğuldu

Gazimağusa Limanı'nda bir gemiden yapılan çimento tahliyesi sırasında etrafa yayılan yoğun çimento tozu, çalışanları nefes alamaz hale getirdi; etrafı toz bulutu kapladı

Gazimağusa Limanı’na önceki günden bu yana bir gemiden yapılan çimento tahliyesi sırasında havaya yayılan yoğun çimento tozu limanda sıkıntılara yol açtı.

Limanın bir bölümünü etkisi altına alan toz bulutu, çalışanları nefes alamaz hale getirdi.

Önceki gün yapılan tahliye sırasında oluşan yoğun toz nedeniyle Gümrük Çalışanları Sendikası (GÜÇ-SEN), üyelerine iş bırakma eylemi yaptırdı.

Yapılan tahliye dün de devam ederken, gazetemiz KIBRIS’ı arayan bazı çalışanlar, gün boyu oluşan toz nedeniyle nefes alamaz duruma geldiklerinden yakındı. Çimentonun tahliye edildiği alana konteynerle set çekilmesine rağmen tozun yine etrafa yayılmasına engel olunamadı.

Bir kez daha göreve davet ediyoruz

GÜÇ-SEN Yönetim Kurulu üyesi Hüseyin Müezzin, 2006 yılından bu yana Mağusa Limanı’nda çimento ve yem ham maddelerinin ilkel şekilde tahliye edilmesiyle ilgili mücadele ettiklerini anımsattı.

Hüseyin Müezzin, yıllardır devam eden bu sorun nedeniyle hem liman çalışanlarının, hem üyelerinin, hem de Mağusalıların, başta kanser olmak üzere birçok akciğer hastalığına yakalandıklarını söyledi.

Sendika olarak bir kez daha yetkili olan Ulaştırma Bakanlığı’nı, Çevre Dairesi’ni, Sağlık Bakanlığı’nı ve Ekonomi ve Enerji Bakanlığı’nı göreve davet ettiklerini kaydeden Müezzin, daha fazla kâr etmek amacıyla insan sağılığının göz ardı edilmesine son verilmesini talep etti.

Hüseyin Müezzin, önceki gün Gazimağusa’ Limanı’nda başlayan çimento tahliye işleminden yayılan tozların tüm limanı etkisi altına aldığını dile getirdi.

Tahliye işleminden yayılan çimento tozu nedeniyle sadece sendika üyesi çalışanların değil de, limandaki tüm çalışanların olumsuz etkilendiklerini anlatan Müezzin, bu nedenle önceki gün sendikalarının karar alarak iş bırakma eylemi yaptıklarına değindi.(Kıbrıs Gazetesi)