Kore'li Kitack Lim, yeniden IMO Genel Sekreterliğine seçildi

IMO Konseyi, 1 Ocak 2020 tarihinden itibaren ikinci dört yıllık bir süre için IMO Genel Sekreteri olarak Kitack Lim'in atanmasını yenilemeyi kabul etti.

IMO Konseyi, 1 Ocak 2020 tarihinden itibaren ikinci dört yıllık bir süre için IMO Genel Sekreteri olarak Kitack Lim'in atanmasını yenilemeyi kabul etti.

Bu, 2023 yılına kadar Genel Sekreter olarak devam edeceği anlamına gelse de, bunun için 2019 yılında IMO Meclisi'nin Konsey'in kararının onaylaması gerekiyor.

Kitack Lim, Lim Güney Kore'de doğdu. Kore Denizcilik ve Okyanus Üniversitesi'nde denizcilik bilim dalında 1977 yılında mezun oldu.Deniz subayı Kore gemilerinde ve uluslararası bir nakliye şirketinde çalıştı. 1985 yılında Kore Denizcilik ve Liman İdaresi'ne katıldı. 1990 yılında Yüksek Lisans Derecesi, Yonsei Üniversitesi Yönetim Bilimleri Fakültesi'nde daha fazla çalışma ile devam etti. Daha sonra Denizcilik Üniversitesi'nde denizcilik idaresi yüksek lisans derecesi ile mezun oldu.1995'ten itibaren Kore Denizcilik ve Okyanus Üniversitesi'nde uluslararası hukuk için doktora programına katılarak 1998'de kurs çalışmalarını tamamladı.

Lim, 1986'da Güney Kore'nin delegasyonunun bir parçası olarak IMO toplantılarına katılmaya başladı ve ülkesindeki IMO sözleşmelerinin ve Asya bölgesindeki diğer IMO Üye Devletlerinin etkin bir şekilde uygulanması yoluyla deniz güvenliğini teşvik etmek için faaliyetlerde bulundu. IMO'nun 2001 yılında Bayrak Devleti Uygulama Alt Komitesi Başkanı ve 2004 yılında Liman Devleti Kontrolüne ilişkin Tokyo Memorandumu başkanlığına seçildi.

2006 yılında Lim, Kara, Ulaştırma ve Denizcilik Bakanlığı Deniz Güvenlik Bürosu Genel Müdürü ve daha sonra Londra'daki Kore Cumhuriyeti Büyükelçiliği'nde Kıdemli Denizcilik Ataşesi olarak atanmış ve IMO'nun Güney Kore için çalışmasına öncülük etmiştir. Ağustos 2009'a kadar IMO'ya Alternatif Daimi Temsilci olarak hizmet verdi. Bunu takiben, Deniz Güvenlik Bürosu Genel Müdürü olarak yeniden görevlendirildi.

Mart 2011'de Lim, Kore Deniz Güvenliği Mahkemesi Komiseri olarak atandı. Temmuz 2012'de, IMO Genel Sekreteri olarak atanmasını Ocak 2016'ya kadar Busan Liman İdaresi Başkanlığı görevini üstlendi.