Kerç Boğazı'nda iki gemi alev aldı, mürettebat arasında Türkler de var

Rusya Ulaştırma Bakanlığı, Kırım açıklarında iki geminin alev aldığını açıkladı. Kerch Boğazında yanan Milenyum Denizciliğe ait Tanzanya Bayraklı Candy ve Maestro isimli iki gemide yangın çıktı. İki geminin 17 ve 14 kişilik murettabatın 16 sı Türk vatandaşı.

Rusya Ulaştırma Bakanlığı, Kırım açıklarında iki geminin alev aldığını açıkladı.Novorossiysk Koordinasyon Merkezi de, olay yerine 10 kurtarma gemisi ile çok sayıda arama kurtarma personelinin gönderildiğini açıkladı.

Rusya Denizcilik Ajansı tarafından yapılan açıklamada, alev aldığı belirtilen gemilerden bir tanesinde ise bir patlama meydana geldiği belirtildi.Kerç Boğazı’nın Rusya kıyısında yaşanan patlamaların ardından 2 gemi alev alıp yanmaya başladı. Kazazedelere yardım için bölgeye kurtarma gemileri sevk edildi.

Bakanlık, gemilerde bulunan 31 mürettabat içinde 16 Türk vatandaşının yanısıra Hindistan vatandaşlarının olduğu ve yangınla birlikte mürettabatın denize atladığını da ifade etti

Kerch Boğazında yanan MV Candy ve MV Maestro isimli iki gemide yangın çıktı iki geminin 17 ve  14 kişilik murettabatin 16 si  Turk vatandaşı.

https://www.teletrader.com/russia-reports-explosion-on-ship-in-kerch-strait/news/details/46453414?ts=1548088487447

Can pazarının yaşandığı olayda gemilerden biri tamamen alev topuna dönüşürken mürettebat canını kurtarabilmek için denize atladı. Gemideki patlama ve ardından çıkan yangın, bölgede bulunan bir başka gemideki mürettebat tarafından kaydedildi.