Karaköy'ün yeni iskelesi denizde

Şiddetli lodosun batırdığı Karaköy İskelesi'nin yerine, Türk mühendislerince yapılan 81 metrelik yeni iskele denize indirildi

Şiddetli lodos nedeniyle su alarak batan Karaköy İskelesi’nin yerine yapılan yeni iskele dün denize indirildi. Tuzla’da Türk mühendisler ve tamamen yerli malzeme ile yapılan 81 metre uzunluğundaki akıllı iskelenin Nisan sonunda hizmete girmesi hedefleniyor. Aynı anda 3 şehir hatları vapurunun yanaşabileceği iskele uzaktan kumanda valf sistemi ile kontrol edilirken Türk Loydu tarafından sertifikalandırdı.

Akıllı sistemle izleme

Yüzer iskele, geniş yolcu salonunun yanı sıra engelli erişimi ile dikkat çekiyor. Şehir hatları İşletmesi A.Ş. uzakyol kaptanı İlker Çetin, “İskelemiz akıllı iskele sistemi ile donatıldı. Tüm donanım elektronik olarak ve uzaktan izleniyor. Geniş ve ferah salonuyla yolcular çok rahat edecek. Tüm engellilerin kolay erişimi için detaylar düşünüldü. Titanyum çatısının yanı sıra son teknoloji kompozit malzeme ile yapıldı. Tamamen yerli sanayi ürünü olan iskele, uzaktan kumanda valf sistemi ile çok güvenli” dedi. 22 tank üzerine oturtulan iskeleden vapura geçiş diğer iskelelere oranla daha pratik olacak. Suyun 3.5 metre altına inen yüzer iskelenin tüm denetlemeleri Türk Loydu tarafından gerçekleştirildi. Sergi alanları, kafeterya ve sosyal alanları olan iskelede, şiddetli fırtınalar için ek önlemler alındı. Herhangi bir tank su aldığında otomatik kontrol sistemi ile müdahale edilebilirken, diğer dubalara zarar vermesi engelleniyor. (Gökhan Karakaş- Milliyet)