Kahramanlık Destanı Yazdılar

Lice'de şehit düşen kahraman, nizamiyede nöbet tutarken terör örgütünün içi bomba yüklü kamyonla intihar saldırısını önleyerek 100'e yakın silah arkadaşının hayatını kurtarmış.

Kahramanlık Destanı Yazdılar 

Lice’de şehit düşen iki jandarma erinin, nizamiyede nöbet tutarken terör örgütünün içi bomba yüklü kamyonla intihar saldırısını önleyerek 100’e yakın silah arkadaşının hayatını kurtardığı anlaşıldı. Karakolu basmak isteyen PKK’nın hain planı şehit düşen iki askerin kahramanlığı sayesinde önlendi.

Diyarbakır’ın Lice İlçesi Kayacık kırsalında salı akşamı terör örgütü PKK ile girdikleri çatışmada şehit düşen jandarma erler Fevzi Güngör ile İsmail Uygun’un, terör örgütünün içi bomba yüklü kamyonla intihar saldırısını önleyerek 100’e yakın silah arkadaşının hayatını kurtardığı ortaya çıktı. Askeri yetkililerden alınan bilgiye göre, şehit olan iki asker, hain saldırıyı şöyle önledi:

İki askerin şüphesi

Salı akşamı Kayacık kırsalındaki jandarma karakolunda görev yapan askerler akşam yemeği için yemekhanede toplanmaya başlarken jandarma erler Fevzi Güngör ile İsmail Uygun nizamiyede nöbet tutuyordu. İki er uzaktan kasası branda ile kaplı bir kamyonun karakola doğru geldiğini gördü. Kamyondan şüphelenen erler aracı durdurmak istedi. Kamyonun içinden çıkan 4 terörist hemen ateş açtı. Çıkan çatışma sonucu iki asker şehit olurken, iki terörist öldü. Çatışma sesleri üzerine karakolda anında alarm verilirken, karakol komutanı üsteğmen de çatışmaya girdi. Bu arada karakolun çevresindeki yamaçlara yerleşmiş 25-30 kadar terörist taciz ateşine başladı. Karakol komutanı üsteğmen yaralanınca, yardımcısı astsubay komutanlığı devraldı. Karakol komutan yardımcısı astsubay kamyondan çıkan diğer iki teröristi öldürdü. Diğer askerler de çevredeki teröristlerin izlerini sürmeye başladı. Çatışmalarda bazı teröristler ölü ele geçirildi.

Hain plan önlendi

İntihar saldırısını karakolda yemek vaktine göre ayarlayan PKK’nın bu hain planı şehit düşen iki askerin kahramanlığı sayesinde önlenirken, ele geçirilen kamyonda çok sayıda bombanın yanısıra ağır makineli silahlar da bulundu. Terör örgütünün kamyonu patlattıktan sonra ağır makineli silahlarla karakolu taramayı planladığı anlaşıldı.

PKK geçen yıl Tunceli’de benzer iki eylem gerçekleştirmişti. Eylülde Tunceli’nin Kocakoç, haziranda da Kocatepe karakollarına bomba yüklü ekmek arabalarıyla gelen teröristler araçları patlatmıştı. Kocakoç’da 1 asker şehit düşmüş, Kocatepe’de ise 7 asker şehit olmuştu.

Yaralı er şehit oldu

Bu arada Hakkari’nin Çukurca İlçesi’ndeki topçu taburunda görevini yaparken, 9 Kasım’da Irak’ın kuzeyinden PKK’lı teröristlerin attığı havan atışında yaralanarak Gülhane Askeri Tıp Akademisi’nde tedavi gören topçu er Abdülkerim Aytiş şehit oldu.

Ağabeyi PKK’nın dağ kadrosunda

Diyarbakır’ın Lice İlçesi’nde çıkan çatışmada şehit olan jandarma komando er Fevzi Güngör’ün cenazesi, memleketi Bitlis’in Güroymak İlçesi’nde 2 bin kişinin katıldığı bir törenle gözyaşları arasında toprağa verildi. Baba Ekrem Güngör, cenazede sinir krizi geçirdi. Evin önünde bekleyen sağlık ekipleri, Ekrem Güngör’e müdahale etti. Şehit askerin evine giden Tatvan 6. Mekanize Tugay Komutan Yardımcısı Albay Kemal Yeni, aileyi teselli etti. Terhisine 3 ay kalan şehit olan komando er Güngör’ün ağabeyinin de terör örgütü PKK’nın dağ kadrosunda olduğu belirtildi. 26 yaşındaki ağabeyi Ferdi Güngör’ün 2007 yılında örgüte katıldığı ve Van Ağır Ceza Mahkemesi tarafından da 6 Haziran 2007 tarihli kararla arandığı belirtildi.

Babasına nasıl kıydınız

LİCE’de şehit düşen jandarma çavuş İsmail Uygun’un (25) Kayseri’deki baba ocağına ateş düştü. Annesi Sultan Uygun, 1.5 yaşındaki torunu Beyza’yı kucağına alarak "Şunun babası şehit olur mu? Babasına nasıl kıydınız? Ciğerimi yaktınız" diye gözyaşı döktü. Şehit er Garnizon Şehitliği’nde toprağa verildi.