Japonya'daki karantina gemisinden son kalanlar da tahliye edildi

Japonya'da koronavirüs riski nedeniyle daha önce karantina altında tutulan gemide son kalan personel de tahliye edildi. Dezenfekte edileceği açıklanan gemi, tersanede bakıma alınacak.

Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan koronavirüs nedeniyle Japonya'da karantina altına alınan ve 2 hafta süreyle karantina altında tutulan gemiyle ilgili yeni bir gelişme yaşandı. 19 Şubat itibariyle kademeli olarak sona eren karantinanın ardından, gemide kalan personelin geçtiğimiz perşembe başlayan tahliyesi de dün sona erdi.

Yaklaşık 130 kişilik mürettebatın, Saitama eyaletinde bir hastanede 2 hafta süreyle gözetim altında tutulacağı açıklandı. 2 haftalık sürecin sonunda yapılacak testte negatif sonuç verenler ise evlerine dönebilecek.

GEMİNİN AKIBETİ BELLİ OLDU

Japonya Sağlık Bakanı Katsunobu Kato, geminin dezenfekte edileceğini ve tersanede bakıma alınacağını açıkladı. Kato, gemide görev yapan sağlık personeli, tahliye edilen hastaları kabul eden yerel hükümetler ve mürettebata teşekkür etti.

YALNIZCA MÜRETTEBAT KALMIŞTI

İlk olarak 3 bin 700 yolcu ve mürettebatı ile Japonya'da karantinaya alınan Diamond Princess adlı gemideki karantina süreci 19 Şubat itibariyle sona ermiş, son testlerde negatif sonuç veren yaklaşık 970 yolcunun 3 gün süren tahliye operasyonu ile gemiyi terk etmesine izin verilmişti. Mürettebatın tahliyesine de geçen perşembe günü başlanmıştı.

YOLCU GEMİSİNDE BULUNAN 1 KİŞİ DAHA HAYATINI KAYBETTİ

Diamond Princess adlı gemide koronavirüse yakalanan ve daha sonra tahliye edilerek ülkesine götürülen bir Avustralya vatandaşı, Perth şehrinde tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Son ölüm haberi, karantina gemisi yolcuları arasında yaşanan can kayıplarının sayısını 7'ye çıkardı. Japonya'da gemi dışında gerçekleşen ölüm vakalarının sayısı ise dün Japonya Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamanın ardından 6'ya yükselmişti.

Böylelikle Japonya'da gerçekleşen virüs kaynaklı can kayıplarının sayısı 13'e ulaştı. Japonya'da koronavirüs nedeniyle daha önce karantinaya alınan yolcu gemisinden 1 kişinin daha hayatını kaybetmesiyle ülke genelindeki ölü sayısı 13'e yükselirken, toplam vaka sayısı ise 961'e ulaştı. Toplam vakaların 705'ini daha önce karantina altına alınan Diamond Princess adlı geminin yolcularının oluşturduğu belirtildi. 

DENİZHABER