İznik Gölü'nden dünya sofralarına

Marmara Bölgesi'nin en büyük gölü olan İznik Gölü'nde tutulan 'gümüş' balıkları, başta İtalya ve İspanya olmak üzere birçok ülkede sofraların gözdesi oldu

İznik Belediye Başkanı Osman Sargın, Göllüce Mahallesi'ndeki Göllüce Su Ürünleri Kooperatifi'ni ziyaret etti. Başkan Sargın, İznik Gölü'nde gümüş balığı tutan balıkçılarla birlikte balık tuttu. Sargın, balıkçılarla ırp çekerek gümüş balıklarını sandıklara doldurdu. Ziyaret sırasında balıkçılar Başkan Sargın'dan kendilerine bir tesis yapılması talebinde bulundu.

DÜNYADA BİRİNCİ
Göllüce Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Hasan Karabacak, "2010 yılında kurduğumuz kooperatif 45 üye ile hizmet veriyor. Bizler geçimimizi bu İznik gümüş balığı ile sağlıyoruz. Kilosunu 2 liraya verdiğimiz balık Avrupa'da 30TL ile 40 TL'ye sofralara ulaşmakta. İtalya ve İspanya gibi zengin mutfak kültürüne sahip ülkeler 'İznik gümüş balığı' menşei ile gelmeyen balıkları kabul etmiyorlar. İznik Gümüş Balığı şuan dünyanın bir numarası olmuş durumda" dedi.

TESİS İHTİYACIMIZ VAR
Barajlarda ve diğer göllerde yetişen gümüş balıklarını da İznik gümüş balığı diyerek satıldığını belirten Karabacak, "Gümüş balığının Avrupa pazarına açılması ilk kez İznik Gölü'nden olmuştur. Burada asıl emek sahibi olan bizler kendi tesislerimizde kendimiz pazarlamak istiyoruz. Tesislere ihtiyacımız var. Sizlerden destek bekliyoruz" diye konuştu.

SARGIN: BALIĞIN SERÜVENİNİ İZLEDİK
İzni k Belediye Başkanı Osman Sargın ise ziyaret sonrası yaptığı açıklamada, "Balıkçılarımızla birlikte ırp çekerek, gümüş balığının serüvenini izledik. Balıkçılarımız gümüş balığını 'İznik gümüş balığı' adıyla dünya pazarlarına buralardan ulaştırıyor. Dünyanın en meşhur mutfaklarında en lüks sofralarında İznik gümüş balığı yer alıyor. Dünyada ciddi bir pazara sahip olan gümüş balığı İznikli balıkçılarımız tarafından aracı firmalar ile satılıyor. Balıkçılarımızın bizden talebi gerekli tesislerin kendilerine sağlanması. Bizler de bunu yerinde görerek inceledik. Aldığımız talep ve istekleri gerekli birimlerimiz ile istişare ederek, kendilerinin taleplerine cevap vermeye çalışacağız" dedi.