İtalya'da COVID-19 cenazeleri halkta travma yarattı

İtalya'nın COVID-19 salgınından en çok darbe alan şehri Milano'da bir cenaze levazımatçısında Andre Cerato, ''Bu salgın iki kez öldürüyor'' diyor.

İtalya'da COVID-19 cenazeleri halkta travma yarattı

İtalya'nın COVID-19 salgınından en çok darbe alan şehri Milano’da bir cenaze levazımatçısında Andre Cerato, ‘’Bu salgın iki kez öldürüyor’’ diyor.

‘’İlk olarak sizi ölmeden önce sevdiklerinizden tecrit ediyor, sonra kimseye tam anlamıyla vedalaşma şansı vermiyor. Aileler yıkılıyor ve kabullenmekte zorluk yaşıyorlar.’’

Cremona’dan cenaze levazımatçısı Massimo Mancastroppa ‘’Birçok aile bize cenazeyi son bir kez görüp göremeyeceklerini soruyor ancak bu yasak’’ diyor.

Ölüler, en iyi halleriyle ve sevdikleri kıyafetleriyle gömülemiyor, bunun yerine, hastane kıyafetleriyle toprağa veriliyorlar.

Ancak Massimo elinden geleni yapıyor. ‘’Ailelerin bize verdikleri kıyafetleri naaşın üstüne koyuyoruz, sanki giyinmişler gibi, üste bir gömlek, alta bir etek.’’ diyor.

Bu eşi görülmemiş olayda cenaze levazımatçıları kendilerini birden ailelerin, arkadaşların hatta rahiplerin yerine geçmiş olarak buluyorlar. Virüsten ölenlere yakın olanlar sıklıkla kendilerini karantinada buluyor.