İstanbul Boğazında gemi tekneye çarptı: 2 Ölü!

YAVUZ Sultan Selim Köprüsü altında balıkçı teknesine çarpan "AS Rosalia" isimli konteyner gemisi soruşturma kapsamında Kumköy açıklarına demirletildi.

AS ROSALIA isimli gemi, balıkçı teknesine çarptı: 2 Ölü



Yavuz Sultan Selim Köprüsü altında 7 metre boyundaki  Birincioğlu adlı balıkçı teknesine, Karadeniz'e ilerleyen AS ROSAILA adlı 180 metre boyunda 25 metre genişliğinde kargo gemisi çarptı.

Kazada 2 kişi öldü.

Teknenin batmasına neden olan Portekiz bandıralı gemi Kumköy açıklarına demirletildi. Kargo gemisinin Romanya'nın Köstence limanına gittiği kaydedildi.

Denizcilik Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "İstanbul Boğazı'nda, Portekiz bayraklı AS ROSALIA gemisi, Birincioğlu isimli balıkçı teknesi ile çatışmıştır. Sahil Güvenlik Komutanlığınca alınarak hastaneye sevk edilen üç denizciden ikisi maalesef vefat etmiştir. AS ROSALIA tahkikat için Liman Başkanlığımızca demirletilmiştir" denildi.  

KEGM: Yardım ekipleri gönderildi

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada ise; "Yavuz Sultan Selim Köprüsü altında AS ROSAILA isimli bir gemiyle içinde 2 kişi bulunan 7 m boyundaki bir balıkçı teknesinin çatışması üzerine KURTARMA-12 ve MEHMETÇİK römorkörümüz, KEGM-8 ve TAHLİSİYE-1 botumuz ve balıkadamlarımız ivedilikle olay bölgesine gönderildi." bilgisi verildi.

KEGM daha sonra yaptığı açıklamada "Yari batik tekne Poyraz limanina çekilmiş olup deniz kirliligi rapor edilmemiştir Batan teknede 3 kişinin bulunuyordu. 1 kişi vefat etti. Diğer 2 kişi ise 112 ambulansına teslim edildi." bilgisini verdi. 

KEGM'den gelen en son açıklamada ise; "Hastaneye kaldırılan 1 vatandaşımız daha tüm müdahalelere rağmen kurtarılamamıştır. Vefat sayısı: 2" denildi. 
 




as rosalİa İstanbul boğazı kaza