İstanbul Boğazı Kıtalararası yüzme yarışına hazır

Pazar günü İstanbul Boğazı'nda gerçekleşecek Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı'nın tüm hazırlıkları tamamlandı. Asya'dan Avrupa'ya yapılacak yüzme yarışına yerli ve yabancı 2 bin 400 yüzücü katılacak.

Pazar günü Asya kıtasından Avrupa kıtasına düzenlenecek Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı'nın tüm hazırlıkları tamamlandı. Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) bu yıl 31. kez düzenleyeceği Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı'na ilişkin basın toplantısı düzenledi. Toplantıya TMOK Başkanı Prof. Dr. Uğur Erdener, Samsung Electronics Türkiye Başkanı Dae Hyun Kim, TMOK Başkan Yardımcısı Nihat Usta ve konuk yüzücüler katıldı. Toplantıda konuşan Uluslararası Olimpiyat Komitesi Asbaşkanı ve TMOK Başkanı Prof. Dr. Uğur Erdener, bu yıl 2 bin 400 yüzücüyü ağırlayacaklarını belirterek, “Bu yıl 59 ülkeden yüzücümüz var. Oda rekor bir sayı. Bu kadar çok ülkeden bu kadar farklı kültürlerden sporcuyu ağırlamak bu eşsiz deneyimi yaşatmak bizim içinde ayrı mutluluk” dedi.


İstanbul Boğazı deniz trafiğine kapalı olacak

Bu deneyimi bu kadar çok insana yaşattıkları için mutlu olduklarının altını çizen Erdener, “Bu yarışmanın önemli bir özelliği İstanbul Boğazı gibi bir yerde senede sadece 1 gün deniz trafiğine kapatılıyor olması bu durumda çok önemli” diye konuştu.

Asya'dan Avrupa'ya geçişi sağlıyor

Kıtalararası Yüzme Yarışı sponsoru Samsung Electronics’in Türkiye Başkanı Dae Hyun Kim ise, bu yarışmaya 59 farklı ülkeden isimlerin katılacağını belirterek, “Uluslararası bir yüzme yarışı olduğundan biz bu yarışları çok önemsiyoruz. Yüzme yarışı Asya’dan Avrupa’ya geçişi sağlıyor. Bu durum dünyada tek olan bir şey. Boğaziçi’nin atmosferiyle bu yarış dünya üzerinde büyük dikkat çekecek” dedi.


Yarış İstanbul'u tanıtacak

Yarışlar hakkında bilgi veren TMOK Başkan Yardımcısı Nihat Usta da, “Kayıtlar için yoğun bir trafik oldu. Kayıtları açtığımız ilk andan itibaren 5 bin kişi kayıt yaptırmak istedi. Ancak biz bunu güvenlik sebebiyle 2 bin 400 kişide kısıtlamak zorunda kaldık. Bu yarış önemli bir hale geldi. Bu İstanbul’un tanıtımıdır. Bu olaylar bizim gururumuzdur” ifadelerini kullandı.


5 kıtayı yüzerek geçen sporcu İstanbul'a geliyor

Bu yıl, maraton yüzme yarışlarında çeşitli dünya rekorları kıran, 5 kıtayı birbirine bağlayan 4 kanalda yüzerek kıtaları birbirine bağlayan ilk kişi olan Dominik Cumhuriyeti’nden yüzücü Marcos Diaz yarış için İstanbul’a gelecek. 2009 yılında Okyanusya’dan Asya’ya, Papua Yeni Gine’den Endonezya kıyılarına kulaç atan yüzücü, 2010 yılında BM tarafından İyi Niyet Elçisi seçilmişti.

Kanlıca'dan başlayıp Kuruçeşme'de bitecek

Pazar günü düzenlenecek 31. Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı için yüzücüler sabah 08.00 sıralarında tekneler ile Kanlıca İskelesi'ne hareket edilecek. Saat 10.00'da ise yarış başlayacak. Kanlıca'dan Kuruçeşme'ye İstanbul Boğazı'nın iki yakasında yapılacak yarışın töreni ise saat 11.00’de gerçekleştirilecek. 31. Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı'na 59 ülkeden 2 bin 400 yüzücü katılacak.


KAPTANHABER