IMO, yeni bir kutup filmi yayınladı

Yeni bir IMO filmi, IMO Polar Code'nun Kuzey ve Güney kutup sularındaki güvenli ve çevre dostu gemileri nasıl desteklediğini gösteriyor.

IMO, yeni bir kutup filmi yayınladı

Yeni bir IMO filmi, IMO Polar Code'nun Kuzey ve Güney kutup sularındaki güvenli ve çevre dostu gemileri nasıl desteklediğini gösteriyor.

Ocean Diamond seyir gemisinde yer alan eko turistler, Antarktika manzarasının nefes kesen güzelliğine bakıyor. Bu, eşsiz bir yaban hayatı ile karşılaşma şansı ve buzulların ve buzdağlarının görkemli ihtişamını hayranlıkla izliyorlar.  Onlar için bir ömre bedel yolculuk.

Polar Code'la ilgili yeni filmi hazırlamak için bir IMO ekibi, Antarktika'daki Ocean Diamond turuna katılmak suretiyle, Kod'un böyle bir gemi için ne anlama geldiğini ilk elden görme fırsatı buldu. Ocean Diamond'ın kaptanı Oleg Klaptenko'nun onayladığı gibi, Polar sularında faaliyet göstermek, gemisinin nihai testi ve profesyonel bir gemiadamı olarak beceri aynı zamanda.

"Birkaç tehlike kaynağı var. Düşük sıcaklık, kötü rüyet, çok uzun kutup gecesi ve kutup günü. Size yardımcı olabilecek evinizden ve insan tesislerinden uzaksınız". Kaptan Klaptenko, "iyi, doğru ve eksiksiz hidrografik hizmette de eksiklik var" diyor.

Kutup sularında dolaşan sayıları gittikçe artan gemilerle, deniz taşımacılığının emniyeti ve güvenliğini düzenleyen ve gemi kirliliğini önleyen Birleşmiş Milletler kuruluşu olan Uluslararası Denizcilik Örgütü (IMO), kutupların korunması konusunda uluslararası kaygıları dile getirdi. Çevre ve denizcilerin ve yolcuların emniyeti. Bu zorlu ve zorlu sularda çalışan tüm gemilerin uyması gereken yeni düzenlemeler getirdi.

Polar Code, 1 Ocak 2017'de yürürlüğe girdi. Kutup yolculukları yapan gemilerin tasarım, inşaat, teçhizat, operasyonel, eğitim ve çevre koruma konularını kapsayan zorunlu standartları ortaya koyuyor.

Bu kurallar, gemilerden kaynaklanan kirliliğin (MARPOL) ve denizde can güvenliğinin (SOLAS) yönetilmesi gibi mevcut IMO gerekliliklerinin üzerinde ve ötesine geçmektedir. Bu ve diğer IMO sözleşmelerinde yer alan tüm kapsamlı güvenlik ve çevre düzenlemeleri, kutup sularındayapılan taşımacılık için hala geçerlidir.