IMO dünya çapında 5 " Deniz Teknolojileri Merkezi" açıyor

Kenya, Güney Afrika, Gana ve Namibya'yı yenerek Afrika için mülti milyarlık bir Denizcilik Teknoloji İşbirliği Merkezi'ne ev sahipliği yapmak üzere seçildi.

Kenya, Afrika'nın denizcilik firmaları için teknoloji merkezlerine ev sahipliği yapma teklifini kazanıyor

Kenya, Güney Afrika, Gana ve Namibya'yı yenerek Afrika için mülti milyarlık bir Denizcilik Teknoloji İşbirliği Merkezi'ne ev sahipliği yapmak üzere seçildi. Denizciliği düzenleyen bir BM ajansı olan Uluslararası Denizcilik Örgütü IMO ( International Maritime Organization)  tekliflere Nisan ayında başladı. Merkez, denizcilik teknolojisinde işbirliğini ilerletecek.
Kenya, teklifi KMA (Kenya Denizcilik Kurumu) , Jomo Kenyatta Ziraat ve Teknoloji Üniversitesi ve KPA'dan  (Kenya Limanlar Kurumu)  oluşan bir konsorsiyum vasıtasıyla sundu. KMA genel müdürü General Cosmas Cherop kurulacak merkezlerin KPA ve JKUAT Mombasa kampüsünde bulunan KMA Bölgesel Deniz Kurtarma Merkezi'nde barınacaklarını söyledi.
Cherop, yaptığı açıklamada, "Denizcilik Teknoloji İşbirliği Merkezi, gemi enerji verimliliği teknolojileri ve operasyonlarının geliştirilmesinde ve gemi kaynaklı zararlı emisyonların azaltılmasında liderlik sağlayacak bir merkez olarak kurulacaktır. Kenya'daki merkez, dünya çapında kurulacak beş merkezden biri olacak. Diğerleri Asya, Karayipler, Latin Amerika ve Pasifik'te kurulacak.
Ortak bir IMO-Avrupa Birliği projesi olan merkezler, deniz taşımacılığı endüstrisinde iklim değişikliğini azaltma kapasitesini artırmayı hedefliyor. IMO'ya göre, merkezler AB'den 10 milyon € fon alacak. IMO, hedef bölgelerdeki seçimlerin rekabetçi bir şekilde yapıldığını söyledi. IMO "Kazanan örgütlerin ve örgütlerin konsorsiyumlarının bölgelerinde güvenilir  bir  pozisyona sahip olmaları, endüstri ve hükümetle önemli ölçüde angaje olmaları gerekiyordu" dedi. (Kaptan Haber Ajansı- Özel Haber)