IMO Deniz Emniyeti Komitesi, tankerler için rotalandırma değişikliklerini kabul edecek

Uluslararası Denizcilik Örgütü Deniz Emniyeti Komitesi (MSC), 7-6 Haziran'daki 98. oturumunda, gemi rotalandırma sistemlerini değiştirecek değişiklikler de dahil olmak üzere bir dizi değişiklik önerisinde bulunması bekleniyor.

Önerilen değişiklikler, kaçınılması gereken yeni bir alanın (ABTA), Sulu Denizindeki (Filistin) "Tubbataha Resif Doğal Parkı Özel Özellikle Hassas Deniz Alanı (PSSA)" için koruyucu önlem olarak kurulmasını içeriyor. 

Bu ABTA, 2016 yılında prensip olarak onaylanan ve Temmuz ayında IMO'nun MEPC 71 toplantısında resmen atanması beklenen önerilen PSSA ile bağlantılıdır. 

MSC'nin, e-navigasyon stratejisini uygulayanlar da dahil olmak üzere, operasyonel güvenlikle ilgili bir takım yeni ve revize edilmiş performans standartlarını ve yönergeleri kabul etmesi veya onaylaması bekleniyor.

Bunlar, SOLAS yönetmeliği V / 11 uyarınca kurulan zorunlu gemi raporlama sistemlerine değinen, gemi raporlama sistemleri için gözden geçirilmiş ilkelere ve kriterlere ilişkin taslak değişiklikler (MSC.43 (64) kararı) içermektedir. Revizyonlar, kararı günceller ve otomatikleştirilmiş elektronik gemi raporlama araçlarının kullanımını ve tanımasını teşvik eder. 

MSC'nin, ilk doğrulama denetimleri sırasında edindiği tecrübelere dayanarak, Hedef Tabanlı Gemi İnşaat Standartlarına Uyumluluk Doğrulama Esaslarına ilişkin revizyonlar da dikkate alması beklenmektedir. 

Toplantı ayrıca, ilk doğrulama denetiminden kaynaklanan uygunsuzlukların düzeltilmesi ile ilgili olan GBS uygunsuzluk doğrulama denetim raporunu da değerlendirecek. 

Siber risk yönetimi ile ilgili olarak MSC'nin, denizcilik siber risk yönetimi ile ilgili geçici yönergelere (MSC.1 / Circ.1526) dayanan, denizcilik siber risk yönetimi kurallarına ilişkin ortak bir MSC-FAL genelgesini onaylamaları beklenmektedir. 

Ek olarak, MSC, cankurtaran botları kullanan terk edilmiş gemi tatbikatları sırasında güvenlik hakkındaki taslak kılavuzları ve cankurtaran sistemleri için işletme ve bakım el kitaplarını geliştirmeye yönelik talimatları güncelleme taslak değişikliklerini onaylayacaktır (MSC.1 / Circ.1205).