İki Çin askeri gemisi ortak güvenlik için Pakistan donanmasına katıldı

Çin multi-milyar dolarlık Çin-Pakistan Ekonomik Koridoru (CPEC) projesi deniz yolunun güvenliği için Pakistan Donanmasına iki gemi teslim etti.

İki Çin askeri gemisi ortak güvenlik için Pakistan donanmasına katıldı

Çin multi-milyar dolarlık Çin-Pakistan Ekonomik Koridoru (CPEC) projesi deniz  yolunun güvenliği için Pakistan Donanmasına   iki gemi teslim etti.

İki yerel nehirin - PMSS Hingol ve PMSS Badol- adını taşıyan devriye gemileri Cumartesi günü CPEC projesinin önemli bir bileşeni olan Gwadar Limanı'nda düzenlenen törende Pakistanlı donanma yetkililerine teslim edildi.

Törende Çinli yetkililerden  gemileri törenle teslim alan Pakistan Deniz Kuvvetleri Komutanı Koramiral Fasihullah Hüseyni "Gemi bugünden itibaren Pakistan donanmasının bir parçası olacak ve CPEC güvenliğini daha güçlü yapacak," dedi.

Koramiral Hussaini ekledi:  "İki Çin gemisi - Zhob ve Dhast - daha yakında Pakistan donanmasına teslim edilecek"

Pakistan 46 milyar dolarlık CPEC projesinin güvenliği için zaten 10.000 kişilik bir güvenlik gücü kurmuştu. Proje kargo, petrol ve doğal gaz taşımak için otoyollar, demiryolları ve boru hatları ağı ile Çin'i Pakistan'ın güneybatısındaki Gwadar Limanı ile bağlamayı hedefliyor. Bu Çin kargosunun  Orta Doğu, Orta Asya ve Afrika rotalarına ulaşması için en kısa yolu sağlayacak. (Kaptan Haber Ajansı-özel)