III. Yakamoz: Deniz ve Kadın Sempozyumu gerçekleşti

8 Mart 2019 Dünya Kadınlar Günü'nde Türk denizcilik sektörünün çeşitli alanlarında çalışan kadınlar bu yıl üçüncü defa Yakamoz: Deniz ve Kadın Sempozyumu çatısı altında Transbosphor ana sponsorluğunda, Ataşehir Grand Sheraton Otel'de bir araya geldi.

III. Yakamoz: Deniz ve Kadın Sempozyumu gerçekleşti

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde denizcilik sektörünün ışıldayan kadınlarının bir araya geldiği "III. Yakamoz: Deniz ve Kadın Sempozyumu” bu yıl Ataşehir Sheraton Grand Otel’de gerçekleşti. Sabah saatlerinde başlayan sempozyum programında ulusal ve uluslararası alanda başarılar elde etmiş kadınlar hikayelerini paylaştı. İlki 8 Mart 2016’da düzenlenen ve "Denizin ışıltısı kadınlarımız" mottosuyla yola çıkan Yakamoz sempozyumu oldukça yoğun bir ilgiyle karşılandı. Uluslararası Denizcilik Örgütü tarafından 2019 yılının temasının “Denizde Kadın” olarak belirlenmesi, Yakamoz Sempozyumu’nun uluslararası alanda da ses getirmesini sağladı.

“Denizde Cesaret” ödülüne layık görüldü

Oturumlar sonrasında denizcilik sektöründe üretim, inovasyon, yeni yönetim ve pazarlama biçimlerine yönelik olarak atölye çalışması yapıldı. Geçtiğimiz yıllarda gerçekleşen sempozyum ve etkinliklerde toplamda 2000’den fazla sektör temsilcisinin katıldığı organizasyon, Türk denizcilik sektörünün en büyük organizasyonlarından biri olarak yola devam ederken, bu yıl da yine ses getiren ve başarılı isimlerin yer aldığı bir organizasyon oldu. Bu yılın en önemli uluslararası ismi olarak, Hindistan kıyılarında teknesi batan balıkçıları kurtararak üstün bir soğukkanlılık ve cesaret örneği gösteren ve Uluslararası Denizcilik Örgütü (IMO) tarafından “Denizde Cesaret” ödülüne layık görülen Hindistan’ın ilk kadın tanker kaptanı Radhika Menon da çağrılı konuşmacı olarak sempozyumda yerini aldı.

IMO tarafından “Denizde Cesaret” ödülüne layık görülen Radhika Menon, ağır iş gibi gözüken sektörlerde kadınlara bakışın tüm dünyada da Türkiye ile aynı olduğunu söyledi.