HMM Kuzey Kutbu'ndan Hat Açacak

Güney Kore'nin önde gelen konteyner taşıyıcısı Hyundai Merchant Marine Co (HMM), Arktik deniz yolu ile düzenli bir hat servisi başlatmayı düşünüyor ve bu Asya ve Avrupa arasındaki transit geçişleri önemli ölçüde azaltabilecek

HMM Kuzey Kutbu'ndan Hat Açacak

 Güney Kore'nin önde gelen konteyner taşıyıcısı Hyundai Merchant Marine Co (HMM), Arktik deniz yolu ile düzenli bir hat servisi başlatmayı düşünüyor ve bu  Asya ve Avrupa arasındaki transit geçişleri önemli ölçüde azaltabilecek.

 
Güney Kore'nin en büyük taşıyıcısı en erken 2020'den itibaren bir deneme seferi yapmayı planlıyor. Belli sayıda yerel lojistik şirketler  Kuzey Kutbu deniz rotalarını kullanmayı düşündüler fakat buzlarla kaplı sularda seyir yapma konusunda  tecrübeli mürettebat ve uygun gemi olmadığından bu çabalar sonuç vermedi.
 
Yerel denizcilik endüstrisinin raporuna göre  fazla sayıda gemi, insan kaynakları ve  geniş ticari bir altyapı ile  Kuzey Kutbu deniz yoluyla düzenli seferler gerçekleştirilebilir.
 
Hyundai Kuzey Kutbu deniz rotasında   2.500 ila 3.500 TEU gemiler kullanmayı planlıyor.
 
İsmini vermeyen bir kaynağa göre ya ticari bir konteyner gemisinin önüne buzkıran gemi konulacak ya da buzlu  sularda seyir yapmaya uygun tasarlanmış buz-sınıfı bir gemi kullanılacak. (FTİ-Kaptan Haber Ajansı)