Hindistan uluslararası destekle denizciler için aşılamayı 6 limanda başlattı!

Hindistan, COVID-19'un son zamanlardaki yıkıcı ikinci dalgasının üstesinden gelmeye çalışırken, özel kuruluşlarla birlikte çalışan hükümet, denizciler ve nüfusun diğer kritik kesimleri için aşılama çabalarını hızlandırmak üzere çalışıyor.

Hindistan, COVID-19'un son zamanlardaki yıkıcı ikinci dalgasının üstesinden gelmeye çalışırken, özel kuruluşlarla birlikte çalışan hükümet, denizciler ve nüfusun diğer kritik kesimleri için aşılama çabalarını hızlandırmak üzere çalışıyor. Hindistan'ın denizcilik endüstrisinin tüm bölümlerine mürettebat sağlamadaki önemli rolünün bilincinde olarak aşılamada amacın, tüm denizcilerinkademeli olarak aşılanmasını sağlamak olduğu belirtiliyor.

Limanlar ve Denizcilik Bakanlığı yaptığı resmi açıklamada, “Hindistan, küresel denizci endüstrisinde çok önemli bir rol oynuyor. Birçok çevreden, denizcilere, işlerinin doğası gereği aşılama sürecinde öncelik verilmesi yönünde talepler var." ifadelerini kullandı.

Altı büyük limanda aşılama sürüyor!

Sonuç olarak, Sağlık Bakanlığı'nın da desteği ile denizcilere COVID-19 aşı sürecinde öncelik verildi. Mumbai, Cochin, Chennai, Visakhapatnam, Kalküta ve Tuticorin dahil olmak üzere altı büyük limanda aşılama çalışmaları sürmeye devam ediyor. Bunun yanında Hindistan Denizcilik Birliği, hükümetin iki doz aşı arasındaki aralığı 84 günden 28 güne indireceği haberini de memnuniyetle karşıladıklarını açıkladı.

Buna ek olarak, Uluslararası Denizciler Refah ve Yardım Ağı (ISWAN), Hindistan'ın çeşitli şehirlerinde bir öncelik olarak Hintli denizciler için en uygun fiyatlarla aşılamayı kolaylaştırmayı amaçlayan bir hizmet başlattı. ISWAN Bölgeler Direktörü Chirag Bahri, “Ülkedeki COVID-19 durumu nedeniyle muazzam zorluklar yaşayan denizcilerimize ve ailelerine yardımcı olmak için elimizden gelen her şeyi yapmak bizim görevimizdir.” dedi. ISWAN, çok sayıda çalışanın aşılanmasını sağlamak isteyen şirketlere de yardımcı olacağını söyledi.

İkinci COVID-19 dalgasının feci etkisi nedeniyle Hindistan'da denizcilerin çeşitli zorlukları karlışaltıkları ve aşılanamadıkları için gemilere katılamadıkları, bunun da denizciler ve aileleri için daha fazla sıkıntıya yol açtığı bilinmekte.

Vakalar ilk kez günde 100.000'in altında!

COVID-19'un ikinci dalgası, ülkenin günde ortalama 400.000'den fazla yeni vaka bildirdiği Mayıs ortasında zirve yaptı. Oran çok yüksek kalırken, 8 Haziran'da Hindistan, vakaların ilk kez günde 100.000'in altına düştüğünü bildirdi.


KAYNAK: DENİZHABER.COM ÖZEL HABER