Hapag-Lloyd, Birleşmeden Sonra Binlerce İşçi Çıkaracak

Alman deniz taşımacılığı şirketi Hapag-Lloyd Çarşamba günü yaptığı açıklamada, geçtiğimiz hafta Arap akran UASC ile birleşmesini tamamladıktan sonra yaklaşık 11.000 kara tabanlı işgücünün yüzde 12'sini işten çıkaracağını doğruladı .

Alman deniz taşımacılığı şirketi Hapag-Lloyd Çarşamba günü yaptığı açıklamada, geçtiğimiz hafta Arap akran UASC ile birleşmesini tamamladıktan sonra yaklaşık 11.000 kara tabanlı işgücünün yüzde 12'sini işten çıkaracağını doğruladı .

Hapag-Lloyd'un Hamburg'daki karargahındaki bir sözcü, işsizlik oranının önümüzdeki 18 aydan iki yıla kadar süreceğini ve bunun da Abu Dhabi merkezli The National gazetesinde çıkan bir raporun onaylandığını ve bu yılın başında bu etkiyi ima ettiğini söyledi.

Şirket işten çıkarmaların nerelerde yapılacağını söylemedi. Sözcüler, deniz taşıtlarının yaklaşık 2,100'ü denizden etkilenmeyeceğini, çünkü gemilerin seyre  devam edeceklerini söyledi.

İki işletme, üçüncü çeyrek sonuna kadar tamamlanması beklenen ticari kapatma sürecinde sekiz hafta içinde hizmetlerini entegre etmeye başlayacak.

Diğer adımlar UASC'nin ulaşım hacimlerinin Hapag-Lloyd'un BT platformuna dahil edilmesini ve Orta Doğu bölgesi için yeni bir merkez kurulmasını gerektiriyor.

Sözcü, iki nakliye firmasının birleşmesinden kaynaklanan sinerjiyi ağ ve tedarik maliyet tasarruflarında değerlendirmek için işçilik maliyetlerinin daha az önemli olduğunu söyledi. Yetkili, ofislerin birleşmesiyle açığa çıkan miktarın giderileceğini söyledi.