GMO'dan çok sert açıklama...

Gemi Mühendisleri Odası (GMO), kamuoyuna ve kendi üyelerine hitaben Türk Loydu Genel Kurulu öncesi ve sonrasında yaşananlara ilişkin çok sert bir yazılı açıklama yaptı.

Gemi Mühendisleri Odası (GMO), kamuoyuna ve kendi üyelerine hitaben Türk Loydu Genel Kurulu öncesi ve sonrasında yaşananlara ilişkin çok sert bir yazılı açıklama yaptı.

Türk Loydu Vakfında GMO'yu temsil edecek 5 asil ve 5 yedek üyenin seçim süreci sonrasında yapılan yayınların ve söylemlerin "hem TMMOB GMO'nun hem de Türk Loydu Vakfı'nın itibarını zedelediği" vurgulanan açıklamada bu yayın ve söylemlerde bazı GMO üyelerinin ağır ithamlara maruz bırakıldığına dikkat çekildi.

Kimi basın yayın organlarında konuyla ilgili "tek taraflı" yayın yapıldığı vurgulanan açıklamada, yayınların bu iki kurumun itibarını ciddi biçimde zedeleyebilecek nitelikte olduğu belirtiliyor.

Açıklamada, haksızca ağır ithamlara maruz bırakılan 3 üyenin yasal haklarını korumalarında Oda olarak arkalarında olunacağı beyan ediliyor.

İthamların kınandığı Başkan Osman Kolay imzalı açıklamada konuyla ilgili yasal hakların saklı tutulduğu belirtiliyor.

Açıklama şöyle:

KAMUOYU VE GMO ÜYELERİNE

Son zamanlarda Odamız’ı ve bazı üyelerimizi direk hedef alan yayınlar ve söylemler yapılmaktadır.

Kuruluş amaçları arasında kamunun ve ülkenin çıkarlarının sağlanması, üyelerinin meslek onurları ile hak ve yetkilerinin korunmasında gerekli gördüğü tüm girişim ve etkinliklerde bulunmak olan Odamız olarak, kurucusu olduğu Türk Loydu Vakfı Yönetim Kurulu’nda kendisini temsil edecek 5 asil 5 yedek üyenin seçim süreci sonrasında; TMMOB GMO’nın ve Türk Loydu Vakfı’nın itibarını zedeleyen yayınlar/söylemler ve bazı üyelerimizin ağır ithamlara maruz kalmaları bizleri derinden üzmüştür.

TMMOB’nin kurucu odalarından biri olan Odamız’ın ve milli klas kuruluşumuz olan Türk Loydu’nun, seçim süreci sonrasında mahkeme ortamlarına taşınmasının ve tek taraflı yayınlarla basın yayın organlarında konu edilmesinin bu iki güzide kurumuzun itibarlarında ciddi zedelenmeye yol açabilecek olması; üzerinde önemle durulması gereken esef verici bir durumdur.

Bazı yayın ve söylemlerde 3 üyemizin haksızca ağır ithamlara maruz bırakıldığına da esefle şahit oluyoruz. Bu üyelerimizin yasal haklarını korumalarında Oda olarak yanlarında olacağımızı bildiririz.

Söz konusu yayınlar ile yapılan ithamlara benzer itirazlar seçimden sonra yazılı olarak Odamız’a yapılmıştı. Odamız yazılı itirazlara yazılı olarak gerekli açıklamaları yapmış ve şaffaflık ilkesi doğrultusunda internet sitesinde üyeleriyle paylaşmıştır. Bu açıklamalar yeterli görülmemiş olmalı ki, aynı ithamlar “Yürütmeyi Durdurma İstemi” ile mahkeme ortamlarına taşınmıştır. Durumu açıklayan karşı beyanımız mahkeme makamınca değerlendirilmiş ve akabinde “Yürütmeyi Durdurma İstemi” reddedilmiştir.

Dava süreci devam etmesine rağmen mahkemeyi ve kamuoyunu etkileme ihtimaline aldırış edilmeksizin aynı ithamlar yayınlanmaya devam edilmektedir.

Aynı hataya düşmemek için burada dava içeriği olan ithamlara cevap vermenin ve dava dosyamız içeriğindeki bilgi ve belgeleri açıklamanın doğru olmadığı kanaatindeyiz. Zira gerekli olan tüm açıklamalar ve cevaplar mahkeme makamına verilmiş durumdadır.

Hukukun üstünlüğüne güvenen bir kurum olarak adaletin tecelli edeceğine olan inancımızla bu sürecin mahkeme ortamında yürütülmesi ve sonuca bağlanması gerektiği düşüncesindeyiz.

Tüm yasal haklarımızı saklı tuttuğumuzu teyit ve ilan eder; hakkımızdaki söz konusu ithamları ve söylemleri esefle kınadığımızı bildiririz.

Saygılarımızla,
Osman Kolay
Yönetim Kurulu Başkanı